Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:10:44

Πέτσας αναρμόδιος και βιαστικός για ατυχείς δηλώσεις – «Αυτό που συζητάμε είναι η λήψη μέτρων από την ....νέα χρονιά»

«Δεν θα έχουμε lockdown τα Φώτα, ούτε άλλα περιοριστικά μέτρα, εκτός από την λήψη μέτρων σε δύο κατευθύνσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός, την τηλεργασία και την διασκέδαση», σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας. Για να διαψευσθεί ,΄λίγες μόνο ώρες μετά, χθες το απόγευμα.

Την άποψη πως είμαστε στην αρχή του τέλους αλλά θα χρειαστεί προσοχή τους επόμενους δυο με τρεις μήνες εξέφρασε ο Στέλιος Πέτσας. Και εκτίμησε ότι δεν θα επιβληθεί lockdown μετά τα Φώτα.
«Οι γιορτές θα γίνουν όπως είμαστε και τώρα, δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή. Αυτό που συζητάμε είναι η λήψη μέτρων από την νέα χρονιά», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας στον ΑΝΤ1, αποκλείοντας το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον.

«Δεν θα έχουμε lockdown τα Φώτα, ούτε άλλα περιοριστικά μέτρα, εκτός από την λήψη μέτρων σε δύο κατευθύνσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός, την τηλεργασία και την διασκέδαση», σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Κατά την αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών «από χθες είδαμε μια σταθεροποίηση στα κρούσματα. Δεν συνεχίστηκε η πτώση στον αριθμό τους που βλέπαμε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς απέδιδαν τα μέτρα που είχαν ληφθεί στην προηγούμενη φάση, πριν όμως από την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον, που φαίνεται πως αρχίζει να οδηγεί σε αύξηση των κρουσμάτων. Γι' αυτό ο πρωθυπουργός είπε πως πρέπει να προσέξουμε για την περίοδο των εορτών και αμέσως μετά μπορεί να χρειαστεί μια αναπροσαρμογή στα μέτρα, σε δύο επίπεδα, στην τηλεργασία και στον τρόπο που διασκεδάζουμε».

«Το σωστό μήνυμα είναι πως έχουμε μια νέα κατάσταση, η μετάλλαξη Όμικρον είναι πολύ πιο μεταδοτική, μπορεί η νόσηση να είναι πιο ήπια, όπως λένε οι ειδικοί, προσωπικά πιστεύω ότι είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας, αλλά σίγουρα τους επόμενους 2-3 μήνες θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», πρόσθεσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline