Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:08:05

Προβλέψεις ακόμα και για... 12.000 κρούσματα τη μέρα από γνωστό καθηγητή

Την ίδια στιγμή των ανησυχιων για το επικείμενο νέοο κρούσματα, οι επιστήμονες κάνουν λόγο ακόμα και για 12.000 κρούσματα τη μέρα, λίγο μετά τις γιορτές.


Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε ο ο καθηγητής-επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος τόνισε πως «είναι αρκετά πιθανό να φτάσουμε τα 10 χιλιάδες ακόμα και τα 12 χιλιάδες κρούσματα», ωστόσο συμπλήρωσε πως «αυτό το νούμερο όμως δεν θα πρέπει να μας τρομάξει».

Ο ίδιος, χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου για τους ανεμβολίαστους λέγοντας: «Να προσέχουν όμως οι ανεμβολίαστοι μεγαλύτερης ηλικίας και να εμβολιαστούν γιατί θα το περάσουν πιο βαριά από τους εμβολιασμένους, να μην θεωρήσουν ότι η Όμικρον είναι ήπια για αυτούς».
Ο ίδιος, δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να γίνει συζήτηση για χορήγηση 4ης δόσης στη χώρα μας, καθώς σε αυτή την φάση η 3η δόση είναι υπερ-αρκετή.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, εκτίμησε η μετάλλαξη Όμικρον θα εξαπλωθεί πάρα πολύ γρήγορα και θα επικρατήσει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Για τα κρούσματα είπε ότι αναμένεται να ξεπεράσουν τα 6.000 και να φτάσουν περί τα 10.000.

«Ο ιός μεταδίδεται γρήγορα» τόνισε. Μια μελέτη για ενδοοικογενειακή μετάδοση που συνέκρινε τις μεταλλάξεις έδειξε πως η Δέλτα είχε 2 φορές μεγαλύτερη σε εμβολιασμένους, ενώ η Όμικρον 2 έχει 2 φορές μεγαλύτερη από τη Δέλτα σε εμβολιασμένους. Άρα, και οι εμβολιασμένοι θα νοσήσουν, ανέφερε.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου, επεσήμανε, επίσης, ότι «όλοι θα έρθουμε κάποια στιγμή σε επαφή με τον ιό. Οι εμβολιασμένοι, όμως, θα προστατευθούν από νοσηλεία».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline