Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  15:33:56

Πλεύρης για το 10% στα γήπεδα: «Υπήρξαν πολλές παραβάσεις. Δεν αλλάζει η απόφαση. Να τηρηθεί».

«Υπήρξε έντονη και κυρίαρχη θέση για 15 ημέρες κεκλεισμένων των θυρών. Είναι έντονο το μέτρο, είχαμε πει για 10% και η Επιτροπή ήθελε πλαφόν, ειδικά για τα μεγάλα γήπεδα» υποστήριξε.

Καμία πιθανότητα δεν υπάρχει να αλλάξει άμεσα το μέτρο για την πληρότητα στα γήπεδα, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Θάνος Πλεύρης μίλησε στους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο για:

-Το αν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει διαφοροποίηση στα μέτρα: «Δεν αλλάζουν τα πλάνα της κυβέρνησης ως προς τα μέτρα. Αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή, ίσως αλλάξει ο χρόνος εφαρμογής των μέτρων, τα οποία έχουν αποφασιστεί. Είναι πολύ πιθανό να αλλάξει ο χρόνος εφαρμογής. Να γίνει από αύριο ή την Πέμπτη. Θα δούμε τι άνοδος θα υπάρξει και τι πίεση θα έχει το Εθνικό σύστημα Υγείας. Είχε αρχίσει να πέφτει η Δέλτα, αλλά η Όμικρον ήρθε σε σημείο, όπου δεν έχει γίνει αποσυμφόρηση».

-Τη συνάντηση την οποία θέλει η Super League: «Έχω δει τις ανακοινώσεις, δεν έχει γίνει ακόμα αίτημα προς τα εμένα. Προφανώς θα μου έρθει. Οι αντιδράσεις που υπάρχουν είναι κάτι το οποίο το καταλαβαίνω και ως φίλαθλος, μου αρέσει να πηγαίνω στο γήπεδο και ειδικότερα καταλαβαίνω τον νεότερο κόσμο. Προφανέστατα η βασική ανησυχία είναι ότι μπορεί να πρόκειται για παρατεταμένο μέτρο. Δηλαδή, για μια ή δύο αγωνιστικές. Πιστεύουμε αυτό το μέτρο θα εξορθολογιστεί σε δύο βάσεις. Η μια είναι η πορεία της πανδημίας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Όμικρον είναι πολύ πιο γρήγορη από της Δέλτας. Οπότε, αναμένεται να υπάρξει πολύ πιο γρήγορη κορύφωση και ισορρόπησή της σε μικρό διάστημα, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από τις ομάδες και τους φιλάθλους. Η δεύτερη εξαρτάται από τους φιλάθλους. Είδαμε γιατί δεν έχουμε πάρει μέτρα λόγου χάρη στα θέατρα και τους κινηματογράφους.

Διότι στα θέατρα υπήρξε τήρηση των μέτρων. Δυστυχώς, στους αθλητικούς χώρους είδαμε ότι δεν υπήρξε τήρηση. Είδαμε ότι για παράδειγμα μπήκε κόσμος μπήκε ανεμβολίαστος στην Τούμπα. Αυτό είναι κάτι το οποίο το ελέγξουν οι ομάδες σε μεγάλο βαθμό, είναι δύσκολο να το ελέγξουν ως προς τη χρήση μάσκας. Αν δούμε ότι υπάρχει προσαρμογή και στοιχεία λειτουργίας με πλήρη κανονικότητα, είναι στην πρόθεση και του ίδιου του Πρωθυπουργού να το δούμε ξανά το μέτρο. Ο λόγος που πάρθηκε αυτή η απόφαση είναι είδαμε ότι δεν τηρούταν το μέτρο. Αν ο κόσμος πειθαρχούσε δεν θα χρειαζόταν αυτά τα μέτρα. Αν δούμε ότι στους επόμενους αγώνες, έστω και με αυτό το δυσχερές μέτρο, ότι υπάρχει καλή θέληση και τηρούνται τα μέτρα, είμαστε διατεθειμένοι να επανεξεταστεί το μέτρο. Αν τα τηρεί όπως στο σινεμά και το θέατρο, θα πηγαίνει και στο γήπεδο ο κόσμος».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline