Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:21:58

Πλήθος πιστών στην εξόδια του αντιεμβολιαστή Μητροπολίτη Κοσμά- Φώναζε «Άγιος, Αγιος»

Η ταφή του μακαριστού μητροπολίτη, κυρού Κοσμά, θα πραγματοποιηθεί κατόπιν δικής του επιθυμίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στην ιερά μονή Εισοδίων της Θεοτόκου, Μυρτιάς Τριχωνίδας.

Εψάλη σήμερα το μεσημέρι στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, στο Μεσολόγγι, η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κυρού Κοσμά. Στην εξόδιο ακολουθία, κατά τη διάρκεια της οποίας τηρήθηκαν οι διατάξεις για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεος, συγχοροστατούντων των μητροπολιτών, Πειραιώς, Σεραφείμ και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικολάου.

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπος Ωρεών, Φιλόθεος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο δήμαρχος της ιερής πόλης Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος. Επίσης, μίλησε ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αρχιμανδρίτης, Επιφάνιος Καραγεώργος.

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν επίσης μητροπολίτες, βουλευτές και δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, κληρικοί κ.α.

Έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές, ενώ πλήθος πιστών είχε συγκεντρωθεί έξω από το ναό για να πει το τελευταίο αντίο στον μακαριστό μητροπολίτη φωνάζοντας τον «Άγιο». Μάλιστα, μερικοί εξ αυτών δε φορούσαν μάσκα, ενώ κατά την εξόδιο ακολουθία έξω από την εκκλησία επικρατούσε συνωστισμός.

Η ταφή του μακαριστού μητροπολίτη, κυρού Κοσμά, θα πραγματοποιηθεί κατόπιν δικής του επιθυμίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στην ιερά μονή Εισοδίων της Θεοτόκου, Μυρτιάς Τριχωνίδας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline