Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:14:41

Τσιτσιπάς – «Ήταν πιο δύσκολο παιχνίδι απ' ότι δείχνει το σκορ» αλλά νίκησε και πάλι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το τέλος της αναμέτρησης στις δηλώσεις του μίλησε για τον αντίπαλο του, Mίκαελ Ϊμαρ, για την απόδοση του, αλλά και για το κοινό της Αυστραλίας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποιώντας μια σπουδαία εμφάνιση προκρίθηκε εύκολα στον 2ο γύρο του Australian Open, καθώς επικράτησε με 2-0 σετ του Μάικλ Ίμερ.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Έλληνας τενίστας στις δηλώσεις του τόνισε πως αυτή η νίκη ήρθε πολύ πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ. Μάλιστα αναφέρθηκε και στο κοινό της Αυστραλίας που παρακολούθησε το παιχνίδι και είπε πως όταν παίζει στην Αυστραλία νιώθει σαν να παίζει στο σπίτι του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς:

«Ήταν δυσκολότερη απ' ότι έδειχνε το τελικό σκορ. Με τον Μίκαελ έχουμε παίξει και στο παρελθόν είναι εξαιρετικός. Ανήκουμε στην ίδια γενιά και τα τελευταία

15 χρόνια συμβαδίζουμε. Παίζουμε μαζί από 8 ετών και τώρα είμαστε στην Rod Laver Arena».
«Νομίζω ότι είχα περισσότερα αβίαστα λάθη απ' ότι συνήθως. Έπρεπε να επιτίθεμαι πιο συχνά. Στο επαγγελματικό τένις αυτές οι μικρές λεπτομέρειες μπορεί να κάνουν τεράστια διαφορά».

«Το έχω ξαναπεί και θα συνεχίσω να το λέω, νιώθω σα να παίζω σπίτι μου. Νιώθω σαν να είναι ένα γκραν σλαμ στην πατρίδα μου. Κάποιος μου έλεγε ότι με αγαπά, άλλος με παρακινούσε να συνεχίσω. Έχουμε χτίσει πολύ ωραία σχέση με τους ανθρώπους στη Μελβούρνη είναι πολύ φιλόξενοι απέναντι μου».

«Είμαι χαρούμενος με τη νίκη μου, έκανα αυτό που έπρεπε. Ακολούθησα την τακτική μου, παρότι υπήρχαν άσχημες στιγμές, που έκανα αβίαστα λάθη και έδωσα στον αντίπαλο κάποιες ευκαιρίες. Δεν έπρεπε να έχει συμβεί, αλλά νομίζω ότι τόλμησα, ανέβηκα στο φιλέ, πήρα πρωτοβουλίες είμαι ευχαριστημένος από το ματς και ότι πήγε στα τρία σετ και όχι περισσότερα. Πλέον μπορώ να διαχειρίζομαι τις δύσκολες στιγμές καλύτερα, με μεγαλύτερη συνέπεια. Προσπαθώ να κάνω το παιχνίδι μου και κάποιες φορές πιέζω περισσότερο απ' ότι πρέπει. Κάποια χτυπήματα μου ήταν τόσο καλά που με εξέπληξαν, άλλα πάλι με εξέπληξαν αρνητικά. Ο αντίπαλος μου έβγαλε δυνατά χτυπήματα, είναι πολύ καλός παίκτης και έγινε ένα δύσκολο παιχνίδι όπως πίστευα εξαρχής».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline