Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  17:45:17

Θεοδωρικάκος: Αφωνία ΣΥΡΙΖΑ για τις ευθύνες της Αττικής Οδού

Έβγαλε 8 ανακοινώσεις για όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες αλλά δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τις βαριές ευθύνες της εταιρείας που διαχειρίζεται την Αττική Οδό ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή.

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στην διαχειρίστρια εταιρεία της Αττικής Οδού εξαπέλυσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης προκειμένου να αποδράσει από την δημοσκοπική καθίζηση και τα εσωκομματικά της προβλήματα.

«Οι πολίτες επιζητούν από την κυβέρνηση και όλο το πολιτικό προσωπικό λύσεις και όχι στείρες αντιπαραθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας. Από όσα βλέπω από την έως τώρα συζήτηση δεν το έκανε για να προτείνει θετικές προτάσεις. Αποτελεί μια απέλπιδα προσπάθεια να ανακάμψει δημοσκοπικά να ξεφύγει από τα εσωκομματικά προβλήματα και να καλλιεργήσει την καταστροφολογία» είπε μεταξύ άλλων κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πρόσθεσε δε πως «Με εντυπωσιάζει μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε 8 ανακοινώσεις για όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες αλλά δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τις βαριές ευθύνες της εταιρείας που διαχειρίζεται την Αττική Οδό. Της εταιρείας που απέτυχε να κρατήσει ανοικτό τον πιο κρίσιμο δρόμο του λεκανοπεδίου. Ούτε μια λέξη. Γιατί άραγε; Πολιτική αφέλεια; Κομματική εμπάθεια; Ότι και αν είναι αποτελεί πρόκληση η αξιωματική αντιπολίτευση να αθωώνει μια ιδιωτική εταιρεία την οποία για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός υποχρεώνει να πληρώσει αποζημιώσεις στους πολίτες. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνείτε με την απόφαση αυτή ή θα πείτε πάλι όπως στους πυρόπληκτους στο Μάτι «τι θα τα κάνετε τα 2 χιλ ευρώ; θα τα σπαταλήσετε αν τα πάρετε».

«Κινδυνεύετε να βρεθείτε στην 3η θέση στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν. Και σε αυτό θα βοηθήσει η απλή αναλογική που εσείς ψηφίσατε» είπε σε άλλο σημείο.

«Εμείς δεν κρύβουμε τα προβλήματα. Δεν ωραιοποιούμε λάθη και αδυναμίες και το δείχνει με τις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός. Ο πήχης για την κυβέρνηση δεν είναι στο μπόι ΣΥΡΙΖΑ αλλά στις ανάγκες κοινωνίας και η αλήθεια είναι ότι ο κρατικός μηχανισμός και της αυτοδιοίκησης δεν ανταποκρίθηκε» ανέφερε για την πρόσφατη χιονοθύελλα ενώ πρόσθεσε σε άλλο σημείο πως Στρατός και ΕΛΑΣ έπεσε στην μάχη για τον απεγκλωβισμό των πολιτών, εκτός πρωτοκόλλου και με εντολή του κ. Κ. Μητσοτάκη.

Αναφορικά με την εταιρεία είπε «υπάρχουν βαριές ευθύνες καθώς διαβεβαίωνε ότι μπορεί να κρατήσει ανοικτό το δρόμο. Αν κάποιος γνώριζε ότι η οδός θα έκλεινε θα έπρεπε να πάρει άλλες αποφάσεις. Υπήρχε η σαφέστατη διαβεβαίωση και εμπιστοσύνη της εταιρείας ότι ο δρόμος θα μείνει ανοικτός. Πως θα την υποχρέωνε κάποιος να κλείσει το δρόμο;»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline