Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:48:07

Aλκης Καμπανός: Το τελευταίο του μήνυμα

«Μου έστειλε ένα μήνυμα "Μπαμπά μην ανησυχείς. Είμαι στη λέσχη. Πάω να φάω"». Αυτό ήταν το τελευταίο μήνυμα που αντάλλαξε με τον γιο του λίγες ώρες πριν τη φρικτή δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο.


«Επέστρεψε στο σπίτι. Κάθισε στον υπολογιστή, αν και την επομένη έγραφε μάθημα».
Φοιτητής στο οικονομικό του ΑΠΘ, ο 18χρονος Άλκης διάβαζε νυχθημερόν για την εξεταστική. Μια βόλτα για να ξεσκάσει από το διάβασμα με τους φίλους του απέβη μοιραία.

«Βγήκε για να πάει να φάει. Δεν ξέρω αν το φαγητό δεν τον ικανοποίησε και ξαναβγήκε πεινασμένος να φάει. Αυτό μόνο γνωρίζω», συμπλήρωσε ο κ. Άρης.Ένα παιδί σεβάσμιο, καλοσυνάτο, που δεν έμπλεκε ποτέ σε καβγάδες και απεχθανόταν τις φωνές. Έτσι τον περιέγραψε ο πατέρας του, με τη φωνή του να σπάει.
«Σεβάσμιο παιδί. Εγώ έφτανα στο σημείο να φωνάζω στο αυτοκίνητο με το θέμα της οδήγησης. Και μου έλεγε «μπαμπά μην φωνάζεις. Να σέβεσαι τον άνθρωπο». Ήταν τόσο καλός. Συγγνώμη...».

Συγγνώμη του χρωστά μια ολόκληρη κοινωνία που δεν κατάφερε να προστατεύσει τον 18χρονο γιο του από την οπαδική βία και τις αρρωστημένες συνειδήσεις.
«Οι φίλοι μου είναι ΠΑΟΚτζήδες»
«Είναι ένα παιχνίδι. Κάποιος κερδίζει, κάποιος χάνει. Έτσι είναι. Οι φίλοι μου είναι ΠΑΟΚτζήδες αλλά δεν σκοτωνόμαστε... Δεν σκοτωνόμαστε γι' αυτό το πράγμα».

Μεγαλείο ψυχής από τον πατέρα του Άλκη που ζητά μέσω του LIVE NEWS να διεξαχθεί φιλικός αγώνας μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ.
«Είχα κάνει και την πρόταση να γίνει φιλικός αγώνας Άρη και ΠΑΟΚ με τους φιλάθλους να κάθονται στις ίδιες θέσεις».

Όχι στον ρατσισμό

Μετουσιώνει τον πόνο του σε αγάπη ζητώντας να μην γίνει η δολοφονία του Άλκη πεδίο για ν' αναπτυχθεί ο ρατσισμός. «Όχι φυλετικούς ρατσιμούς, να βάζουμε ταμπέλες. Ήθελε ένας άνθρωπος από την Αλβανία να μου ζητήσει συγγνώμη γιατί ένας Αλβανός συμμετείχε σε αυτό εδώ πέρα το γεγονός».
Αποφεύγει να μιλήσει για στυγερή δολοφονία και να κατονομάσει τους δράστες ως δολοφόνους του γιου του. Το μόνο που ζητά είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη.
«Με έκανε συντρίμμια και προσπαθώ σε αυτό το λίγο χρονικό διάστημα να μαζέψω τα συντρίμμια. Θα είναι καλό γι' αυτά τα άτομα που έκαναν θα πάρουν την ποινή που τους αξίζει».

Συγκλονισμένοι οι φίλοι του Άλκη

Την ίδια ώρα, τα τραύματα τους επουλώνουν οι δύο κολλητοί του Άλκη που τραυματίστηκαν το μοιραίο βράδυ της Τρίτης.
«Το τραύμα έχει ακόμα δρόμο. Έχει ράμματα. Είναι βαθύ, είναι μεγάλο. Είναι τρία επίπεδα τα ράμματα. Είναι 15 πόντους βάθος», δήλωσε ο πατέρας του 20χρονου φίλου του Άλκη.
Τα τραύματα στο σώμα θα επουλωθούν, η ψυχή και το μυαλό όμως είναι στον Άλκη και στον φριχτό τρόπο με τον οποίο του αφαίρεσαν τη ζωή.
«Εγώ το έχω το παιδί μου εδώ. Δυστυχώς όμως για τον Άλκη βέβαια που δεν θα γυρίσει πίσω και έχει κλείσει ένα σπίτι και έχουν καταστραφεί τρεις ζωές», συμπλήρωσε.
«Θέλω ο χαμός του παιδιού μου να αποτελέσει γεγονός ένωσης όλων των φιλάθλων, όλων των ομάδων», είπε ο πατέρας του Άλκη. Το χρωστάμε άλλωστε στον Άλκη...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline