Τρίτη 16 Απριλίου 2024  08:02:29

Σάκης Ρουβάς: «Παραστρατήματα», δηλώσεις και εξώδικα που προκάλεσαν αντιδράσεις

Έντονες αντιδράσεις εκφράζονται μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Σάκης Ρουβάς για τον Δημήτρη Λιγνάδη, στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» το μεσημέρι του Σαββάτου (12/2).

Δημόσια και έντονα έχουν αρχίσει να τοποθετούνται άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου - και όχι μόνο - αναφορικά με τα όσα είπε ο γνωστός τραγουδιστής για τον πρώην συνεργάτη του και σκηνοθέτη της παράστασης «Βάκχες», στην οποία ο τραγουδιστής είχε τον ρόλο του «Διόνυσου».

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Σάκης Ρουβάς έχει σχολιαστεί αρνητικά για περιστατικά που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις κυρίως στα social media.

Ο Σάκης Ρουβάς για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Θυμίζουμε ότι ο Σάκης Ρουβάς εξέφρασε την αγάπη του στον Δημήτρη Λιγνάδη αναφέροντας: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης που εγώ γνωρίζω είναι ένας άνθρωπος που αγαπώ, αγάπησα και πέρασα καταπληκτικά μαζί του». Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Όπως τους ναρκομανείς κάνουν χρήση ουσιών τους αγκαλιάζουμε και τους φροντίζουμε με κάποιο τρόπο. Είναι μία παθολογία που χρειάζεται θεραπεία, βοήθεια».

Τις δηλώσεις του Ρουβά σχολίασαν στα social media μεταξύ άλλων η Έλενα Ακρίτα γράφοντας «η καριέρα του Ρουβά τελείωσε» και ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, με την ανάρτηση: «Η φάση "Συμπονώ το θύμα, αλλά συμπονώ και τον θύτη" δεν σημαίνει ότι ξεχειλίζεις από συμπόνια ή χριστιανική αλληλεγγύη. Σημαίνει ότι δεν έχεις ιδέα τι εστί βία, κι ότι, με την πολυτέλεια της άγνοιάς σου (αληθινής ή μη), στέκεσαι (εκούσια ή μη) στο πλευρό του ισχυρού: αυτού που ασκεί τη βία».

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Νίκος Τερζής, με μία ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε τα όσα είπε ο Σάκης Ρουβάς για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Σε ανάρτηση του στο Twitter αναφέρει χαρακτηριστικά, «Τώρα αν σου απαγορεύσω να λες οποιοδήποτε δικό μου τραγούδι, θα είμαι εγώ ο κακός και ο παράξενος;» βάζοντας το hashtag #Ρουβάς. O ηθοποιός Δημήτρης Μοθωναίος ανέφερε: «Είναι εθισμός η παιδοφιλία και η παιδεραστία; Σε τι είναι εθισμένος λοιπόν ο εν λόγω άνθρωπος;

Στα μικρά παιδάκια και στους εφήβους; Νομίζω ότι είναι καλύτερο να τραγουδάμε παρά να μιλάμε κάποιες φορές».
Ενοχλημένος και ο Σπύρος Μπιμπίλας από τις δηλώσεις του Σάκη Ρουβά, μίλησε στην εκπομπή «Open Weekend». «Τις τελευταίες μέρες εμφανίζονται καλλιτέχνες που παίρνουν μια περίεργη στάση υπέρμετρης αγάπης για κάποιους που έχουν καταγγελθεί και αυτό μου φαίνεται ότι γίνεται στοχευμένα. Ας τους αφήσουμε να εκτίθενται», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Συναυλία στον Λυκαβηττό

Μεγάλες αντιδράσεις είχε προκαλέσει η συναυλία του Σάκη Ρουβά, χωρίς κοινό, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μετά την ανακοίνωση ότι είχε κόστος 215.000 ευρώ. Χρήστες του Twitter - κάποιοι με το χάσταγκ #cancel_rouvas - είχαν φρίξει με την απόφαση του κ. Μπακογιάννη και υποστήριξαν μεταξύ άλλων πως ένας γιατρός του ΕΣΥ σε όλη του ζωή δεν θα μπορέσει να πάρει τόσα χρήματα όσα ο Σάκης Ρουβάς σε μόλις 17 λεπτά της ώρας. Στο πλαίσιο των αντιδράσεων, διαδικτυακή ομάδα στο Twitter είχε κάνει «κάλεσμα για γιαούρτωμα» του καλλιτέχνη.

Μετά τον σάλο, συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη απάντησαν ότι τα 215.000 δεν θα είναι η αμοιβή του Σάκη Ρουβά, αλλά αφορούν στο συνολικό κόστος της παράστασης στην οποία απασχολήθηκαν περίπου 80 άνθρωποι και στα έξοδα για τη δημιουργία τηλεοπτικού στούντιο στον χώρο του πάρκινγκ έξω από το θέατρο Λυκαβηττού. Η συναυλία έγινε κανονικά παρά τις αντιδράσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline