Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  10:16:45

Ισχυρή καταδίκη των ηγετών της G7: Ο Πούτιν έβαλε τον εαυτό του στη λάθος πλευρά της ιστορίας

«Είμαστε ενωμένοι με τους εταίρους, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των κρατών μελών τους καθώς και της Ουκρανίας και παραμένουμε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διατηρήσουμε την ακεραιότητα της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες», ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους μετά το πέρας της σύσκεψης.

Σε ισχυρή δήλωση καταδίκης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία προχώρησαν πριν από λίγο με κοινή δήλωσή τους οι ηγέτες της G7 που συμμετείχαν σε σύσκεψη υπό τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «έβαλε τον εαυτό του στη λάθος πλευρά της ιστορίας»

«Καταδικάζουμε τον πρόεδρο Πούτιν για τη συνεχή άρνησή του να συμμετάσχει σε μια διπλωματική διαδικασία για την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν στην ευρωπαϊκή ασφάλεια, παρά τις επανειλημμένες προσφορές μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Είμαστε ενωμένοι με τους εταίρους, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των κρατών μελών τους καθώς και της Ουκρανίας και παραμένουμε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διατηρήσουμε την ακεραιότητα της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες», πρόσθεσαν στην κοινή δήλωσή τους.

Συμμετέχοντες στη συνάντηση, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ήταν ο πρόεδρος Μπάιντεν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Κισίντα Φούμιο, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline