Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακρόν: Μου είναι ανυπόφορος ο ηθικός και πολιτικός κυνισμός του Πούτιν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Mακρόν, σε συνέντευξή του προς γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό, έκανε λόγο για «ηθικό και πολιτικό κυνισμό» του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφορικά με την πρόταση του να δημιουργηθούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι που επί της ουσίας θα υποχρεώνουν πολίτες μεγάλων πόλεων της Ουκρανίας να κατευθυνθούν προς την Ρωσία.

«Όλα αυτά δεν είναι σοβαρά, είναι ηθικός και πολιτικός κυνισμός που μου είναι ανυπόφορος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Mακρόν ανέφερε επίσης ότι η κατάσταση στην Ουκρανία χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, ότι η Γαλλία θα υποστηρίξει την Ουκρανία με όλα της τα μέσα, αλλά και ότι θέλει να σταματήσει τον πόλεμο χωρίς αυτή να εμπλακεί.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, το Κίεβο απέρριψε τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους που πρότεινε η Μόσχα για την απομάκρυνση των Ουκρανών αμάχων, καθώς οδηγούν προς τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι κατήγγειλε ότι η ρωσική πρόταση για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους είναι «εντελώς ανήθικη».

Το Κίεβο υπολογίζει ότι υπάρχουν σχεδόν 300.000 άμαχοι που είναι άμεση ανάγκη να εγκαταλείψουν την Μαριούπολη, η οποία δέχεται επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις.