Τρίτη 28 Ιουνίου 2022  00:31:43

Φον ντερ Λάιεν: Αυτό είναι το νέο πακέτο κυρώσεων της διεθνούς κοινότητας στη Ρωσία

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν και από τον Τζο Μπάιντεν αναμένεται να καταφέρουν νέο σοβαρό πλήγμα στη ρωσική οικονομία.

Τέταρτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε επισήμως η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν και από τον Τζο Μπάιντεν αναμένεται να καταφέρουν νέο σοβαρό πλήγμα στη ρωσική οικονομία.

1. Αρνούμαστε στη Ρωσία το καθεστώς του πιο ευνοημένου έθνους στις αγορές μας, ανακαλώντας σημαντικά οφέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

«Θα εργαστούμε επίσης για να αναστείλουμε τα δικαιώματα μέλους σε πολυμερή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα – έτσι ώστε να μην υπάρχουν άλλα δάνεια ή οφέλη από αυτά τα ιδρύματα» τονίζει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

2. Συνεχίζουμε να ασκούμε πιέσεις στις ρωσικές ελίτ κοντά στον Πούτιν.
3. Θα βεβαιωθούμε ότι το ρωσικό κράτος και οι ελίτ του δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, για να παρακάμψουν τις κυρώσεις.
4. Απαγόρευση εξαγωγής οποιωνδήποτε προϊόντων πολυτελείας της ΕΕ από τις χώρες μας στη Ρωσία (σ.σ χαβιάρι, βότκα κλπ)
5. Απαγόρευση εισαγωγής βασικών αγαθών στον τομέα σιδήρου και χάλυβα από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Τέλος, θα προτείνουμε μια μεγάλη απαγόρευση νέων ευρωπαϊκών επενδύσεων σε ολόκληρο τον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας - από την εξερεύνηση έως την παραγωγή.

«Αυτή η κρίση είναι άνευ προηγουμένου. Και έτσι είναι η ενότητα και η ταχύτητα αντίδρασης που έχουν δείξει οι δημοκρατίες μας μέχρι τώρα. Η Ουκρανία θα επικρατήσει» διαμηνύει η πρόεδρος της Κομισιόν.

Τι είναι τα βιολογικά και τα χημικά όπλα

Προειδοποίηση ΗΠΑ στον ΟΗΕ: Η Ρωσία μπορεί να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει βιολογικά όπλα
«Μετωπική» ΗΠΑ – Ρωσίας στον ΟΗΕ με αλληλοκατηγορίες για βιολογικά όπλα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline