Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  21:31:43

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Στην Κωνσταντινούπολη κατευθύνεται το σούπερ γιοτ Solaris

Στην Κωνσταντινούπολη αναμένεται να καταπλεύσει το σούπερ γιοτ του Ρoμάν Αμπράμοβιτς, αξίας 430 εκατομμυρίων λιρών, το οποίο βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες ελλιμενισμένο στο Μαυροβούνιο

Στην Κωνσταντινούπολη αναμένεται να καταπλεύσει το σούπερ γιοτ του Ρoμάν Αμπράμοβιτς, αξίας 430 εκατομμυρίων λιρών, το οποίο βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες ελλιμενισμένο στο Μαυροβούνιο.
Σύμφωνα με το MarineTraffic, το «Solaris» βρίσκεται στην Αδριατική και έχει ως τελικό προορισμό την Τουρκία, όπου προβλέπεται να φτάσει στις 19 Μαρτίου.
Το πολυτελές σκάφος μήκους 140 μέτρων, το οποίο διαθέτει και ελικοδρόμιο είχε αποπλεύσει από τη Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα, δύο ημέρες πριν επιβληθούν οι κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην Κωνσταντινούπολη προσγειώθηκε και το ιδιωτικό του αεροσκάφος

Νωρίτερα, ενα αεροσκάφος που πιστεύεται ότι χρησιμοποιείται από τον Ρώσο ολιγάρχη προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, προερχόμενο από το Ισραήλ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πρωί της Δευτέρας ο Αμπράμοβιτς εθεάθη στο αεροδρόμιο του Ισραήλ Μπεν Γκουριόν, με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας να σπεύδει να «αποκηρύξει» τον Ρώσο επιχειρηματία δηλώνοντας ότι «η χώρα δεν αποτελεί καταφύγιο για Ρώσους επιχειρηματίες που υπόκεινται στο διεθνές πάγωμα περιουσιακών στοιχείων».
Ο ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων Radarbox ανέφερε ότι το αεροπλάνο, με τον αριθμό LX-RAY, απογειώθηκε σήμερα από το Μπεν Γκουριόν και προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Jerusalem Post, ενα φορτηγό συνοδευόμενο από φρουρούς ασφαλείας έφυγε από τη βίλα του Αμπράμοβιτς στη Χερζλίγια Πιτούα, ένα προάστιο του Τελ Αβίβ και κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο.
Ο Ρώσος μεγιστάνας, ήταν μεταξύ των επτά ολιγαρχών που προστέθηκαν στη λίστα των βρετανικών κυρώσεων την Πέμπτη σε μια προσπάθεια να απομονωθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για την εισβολή του στην Ουκρανία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline