Τρίτη 16 Απριλίου 2024  12:21:51

Πούτιν σε Μακρόν χωρίς καμία αυτοκριτική: Εγκλήματα πολέμου από Ουκρανία

Νέα επικοινωνία είχαν οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Ρωσίας, Εμανουέλ Μακρόν και Βλαντίμιρ Πούτιν. Αμετανόητος, χωρίς καμία αυτοκριτική και αυτογνωσία .Νέα επικοινωνία είχαν την Παρασκευή οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Ρωσίας, Εμανουέλ Μακρόν και Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία για «εγκλήματα πολέμου» κατά την επικοινωνία του με τον Γάλλο πρόεδρο, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.
Δήμαρχος Μαριούπολης: Μάχες και στο κέντρο της πόλης
Δραματική είναι η κατάσταση στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Βαντίμ Μποϊτσένκο.
Όπως δήλωσε στο BBC, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες ρωσικές αναφορές, οι μάχες έχουν φτάσει στο κέντρο της πόλης. Ο ίδιος τόνισε ότι οι μάχες με τανκς και πολυβόλα συνεχίζονται. «Όλοι κρύβονται σε καταφύγια», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, πάνω από το 80% των πολυκατοικιών έχουν υποστεί ζημιές ή καταστραφεί ολοσχερώς. «Δεν έχει απομείνει κέντρο πόλης. Δεν υπάρχει ούτε ένα μικρό κομμάτι γης στην πόλη που να μην έχει σημάδια πολέμου», υπογράμμισε.

Η επιχείρηση για τη διάσωση ανθρώπων από το υπόγειο του θεάτρου που βομβαρδίστηκε συνεχίζεται, συμπλήρωσε, χωρίς να δώσει κάποια εκτίμηση για αριθμό θυμάτων. Κατά τις ουκρανικές αρχές, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 130 άνθρωποι.
Ουκρανία: Τουλάχιστον 816 άμαχοι νεκροί από την έναρξη της εισβολής
Τουλάχιστον 816 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και 1.333 τραυματίστηκαν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία έως τις 17 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα (OHCHR) την Παρασκευή.
Τα περισσότερα θύματα σκοτώθηκαν από εκρήξεις όπλων, όπως οβίδες πυροβολικού και ρουκέτες, καθώς και από πυραύλους και αεροπορικά πλήγματα, σύμφωνα με την OHCHR.

Ο πραγματικός απολογισμός θεωρείται ότι είναι σημαντικά υψηλότερος καθώς η OHCHR, που έχει μεγάλη ομάδα παρατηρητών στη χώρα, δεν έχει καταφέρει να εξακριβώσει τις αναφορές περί θυμάτων από πόλεις που έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα, όπως η Μαριούπολη.
222 οι νεκροί στο Κίεβο
Οι αρχές της ουκρανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσαν σήμερα ότι 222 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, ανάμεσά τους 60 άμαχοι και τέσσερα παιδιά.
Επιπλέον 889 άνθρωποι στο Κίεβο έχουν τραυματιστεί, οι 241 εκ των οποίων είναι άμαχοι, επεσήμαναν οι αρχές της πόλης σε ανακοίνωσή τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline