Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  04:01:20

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Οβσιάνικοβα καλεί τους Ρώσους να καταγγείλουν την επίθεση

«Ο ρωσικός λαός είναι στην πραγματικότητα κατά του πολέμου, είναι ο πόλεμος του Πούτιν, όχι ο πόλεμος του ρωσικού λαού».

Ηρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιάνικοβα κάλεσε τον πληθυσμό της χώρας της να καταγγείλει την επίθεση του ρωσικού στρατού κατά της Ουκρανίας.

«Οι καιροί είναι πολύ σκοτεινοί και πολύ δύσκολοι και κάθε άνθρωπος που έχει πολιτική άποψη και θέλει να κάνει γνωστή αυτήν την άποψη, πρέπει να κάνει την φωνή του να ακουστεί. Είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο ABC η ρωσίδα δημοσιογράφος που έγινε γνωστή όταν εισέβαλε σε δελτίο ειδήσεων του Pervy Kanal της κρατικής τηλεόρασης της Ρωσίας κρατώντας πλακάτ με συνθήματα κατά της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία και κατά της προπαγάνδας του Κρεμλίνου.

«Ο ρωσικός λαός είναι στην πραγματικότητα κατά του πολέμου, είναι ο πόλεμος του Πούτιν, όχι ο πόλεμος του ρωσικού λαού», είπε.
Στο ABC εξήγησε ότι με την ενέργειά της την περασμένη Δευτέρα θέλησε να κάνει κάτι «με περισσότερη απήχηση, που να προσελκύσει περισσότερη προσοχή» από τις διαδηλώσεις που καταστέλλονται από την ρωσική αστυνομία.», δήλωσε.

«Μπορούσα να δω ότι αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα στην Ουκρανία και αυτά που έδειχναν τα προγράμματα στο κανάλι μου ήταν πολύ διαφορετικά. «Ηθελα να δείξω στον κόσμο ότι οι Ρώσοι είναι κατά του πολέμου, να εκθέσω στο φως την προπαγάνδα γι' αυτό που είναι και, ίσως, να παρακινήσω του ανθρώπους να καταγγείλουν τον πόλεμο».
«Ηλπιζα ότι η πράξη μου, κατά μία έννοια, θα μπορούσε να κάνει τους ανθρώπους να αλλάξουν γνώμη».

Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα συνελήφθη και, έπειτα από ολιγόωρη κράτηση, της επιβλήθηκε πρόστιμο και αφέθηκε ελεύθερη. Εκτοτε, έχει αποχωρήσει από την κρατική τηλεόραση και κινδυνεύει με την απαγγελία κατηγοριών βάσει νέου νόμου που απαγορεύει κάθε «ψευδή είδηση» για τον ρωσικό στρατό, επισείοντας βαριές ποινές φυλάκισης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline