Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:12:11

Τιμή στον 96χρονο σπουδαίο ηθοποιό Γιάννη Βογιατζή, μέγιστου ταλέντου και ήθους

Τιμήθηκε για την προσφορά του στον ελληνικό κινηματογράφο, Tον σημαντικό καρατερίστα πολλαπλών ρόλων ηθοποιό Γιάννη Βογιατζή τίμησε η Φίνος Φιλμ με ένα ειδικό βραβείο για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο το Σάββατο 2 Απριλίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

v6Η βράβευση του κ. Βογιατζή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΧΩΡΑ, ΣΕ ΒΛΕΠΩ», δράσης με στόχο την «αναζωογόνηση του ελληνικού σινεμά» ,μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Περιτριγυρισμένος από αγαπημένα πρόσωπα ανάμεσα στα οποία και άνθρωποι του χώρου του (οι ηθοποιοί Άννα Φόνσου, Σπύρος Μπιμπίλας, Καίτη Ιμπροχώρη και Λεωνίδας Κακούρης ανάμεσά τους), ο Γ. Βογιατζής μίλησε με αγάπη και νοσταλγία για τα χρόνια του στην Φίνος Φιλμ.

«Η Φίνος ήταν το σπίτι μας» είπε χαρακτηριστικά. «Ακόμα και τις Κυριακές, μαζευόμασταν στη Χίου 53 όλοι μαζί, ο Φίνος, ο Τσιφόρος, ο Σακελλάριος, η κυρία Τζέλλα. Διδαχτήκαμε εκεί, η Φίνος Φιλμ ήταν ένα μεγάλο σχολείο ανθρωπιάς και γνώσης».

Αγαπημένος ηθοποιός του Γιάννη Δαλιανίδη, ο Γιάννης Βογιατζής έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τη ραδιοφωνική εκπομπή «Το ημερολόγιο ενός θυρωρού» όπου υποδύθηκε τον Μικέ που αποτέλεσε έμπνευση για την ταινία «Ο Μικές παντρεύεται» (1968), μεγάλης επιτυχίας της Φίνος και σημείου αναφοράς στην καριέρα του ηθοποιού.

»Εγώ πάντα στην καριέρα μου είχα στο νου μου τα λόγια του Βασίλη Λογοθετίδη. Δεν υπάρχουν μεγάλοι και μικροί ρόλοι, δραματικοί και κωμικοί, μου έλεγε. Υπάρχουν μεγάλοι και μικροί ηθοποιοί. Να μην υποδύεσαι, να μη λες τα λόγια, να είσαι ο μπακάλης, ο μάγκας, ο σαχλός, ο γελοίος. Να είσαι έντιμος, σωστός κι αληθινός και αποκλείεται να κάνεις λάθος».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline