Τρίτη 23 Απριλίου 2024  15:23:38

Γαλλία: Γιατί η Λεπέν «ξέχασε» να βάλει το όνομά της στην προεκλογική αφίσα

Η Λεπέν προσπαθεί όχι μόνο να «αποδαιμονοποιήσει» αλλά και να «αποπολιτικοποιήσει» το προφίλ της ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, σημειώνουν Γάλλοι αναλυτές. Στον αντίποδα, το όνομα του Εμανουέλ Μακρόν αναγράφεται με μεγάλα γράμματα στη δική του προεκλογική αφίσα.

Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν μπαίνουν στην τελική ευθεία προς την αναμέτρηση της 24ης Απριλίου για την προεδρία της Γαλλίας, παρουσιάζοντας όμως δύο προεκλογικές αφίσες πολύ διαφορετικές μεταξύ τους.
«Για όλους τους Γάλλους» γράφει το σλόγκαν πάνω στη νέα προεκλογική αφίσα της Λεπέν ενόψει του Β΄ γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Από την εν λόγω αφίσα ωστόσο, αυτήν τη φορά λείπουν και το όνομα της ιδίας της Λεπέν αλλά και το όνομα (Εθνικός Συναγερμός) της παράταξης της οποίας εκείνη ηγείται.

Το όνομα «Λεπέν» απουσιάζει για να μπορέσει έτσι η 53χρονη υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας να απαλλαγεί από τα αντισημιτικά, ρατσιστικά και ακροδεξιά βαρίδια με τα οποία αυτό το όνομα έχει συνδεθεί εδώ και δεκαετίες ξεκινώντας από τον πατέρα της, τον Ζαν Μαρί Λεπέν. Αυτήν τη φορά ωστόσο απουσιάζει και το όνομα «Μαρίν» που υπήρχε σκέτο χωρίς επίθετο στην προηγούμενη προεκλογική της αφίσα.
Η Λεπέν προσπαθεί όχι μόνο να «αποδαιμονοποιήσει» αλλά και να «αποπολιτικοποιήσει» το προφίλ της ενόψει του δεύτερου γύρου, σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανάλυσή του το δίκτυο France24.

Στον αντίποδα ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως το όνομα του Εμανουέλ Μακρόν αναγράφεται με μεγάλα γράμματα στη δική του προεκλογική αφίσα ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στις 24 Απριλίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline