Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κώστας Τσιμίκας: Αποθέωση από τον Φαν Ντάικ για τον Έλληνα μπακ

Ο Βιργκίλ Φαν Ντάικ αποθέωσε τον Κώστα Τσιμίκα για την παρουσία του στη Λίβερπουλ.

Ο Βιργκίλ Φαν Ντάικ αποθέωσε τον Κώστα Τσιμίκα για την παρουσία του στη Λίβερπουλ.
Ο Έλληνας μπακ σημείωσε το νικητήριο πέναλτι στον τελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο την Τσέλσι. Μετά το 0-0 στην κανονική διάρκεια και την παράταση ο αγώνας οδηγήθηκε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.

Με το σκορ στο 5-5, ο Άλισον απέκρουσε την προσπάθεια του Μεντί και στη συνέχεια ο Κώστας Τσιμίκας ευστόχησε δίνοντας την κούπα στη Λίβερπουλ. Ο Έλληνας μπακ έγινε αντικείμενο συζήτησης σε όλον τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Ο συμπαίκτης του στη Λίβερπουλ και ένας εκ των κορυφαίων αμυντικών παγκοσμίως, Βιργκίλ Φαν Ντάικ αποθέωσε τον Κώστα Τσιμίκα για την παρουσία του. Όπως τόνισε ο Ολλανδός πολύπειρος ποδοσφαιριστής, ο μπακ της Λίβερπουλ δουλεύει πολύ.

«Όλοι είναι σίγουρα μέρος αυτής της επιτυχίας. Σκέφτεσαι τα νεαρά αγόρια στην αρχή, τους παίκτες που δεν παίζουν τόσο πολύ στο πρωτάθλημα. Για τον Τσιμίκα να πετύχει το νικητήριο πέναλτι είναι απλά υπέροχο. Το αξίζει, δουλεύει σκληρά. Το μόνο πράγμα για αυτόν είναι ότι έχει μπροστά του έναν από τους καλύτερους αριστερούς μπακ στον κόσμο, αλλά αυτό είναι επίσης ένα καλό σημάδι για μια μεγάλη ομάδα. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον για να πιέζουμε ο ένας τον άλλον, οπότε ας συνεχίσουμε έτσι», δήλωσε ο Φαν Ντάικ.

Virgil van Dijk:
"Everyone is definitely part of this whole campaign. You think of the young boys in the beginning, the players who don't play as much in the league, for him [Tsimikas] to get the winning penalty is just great. He deserves it, he works hard." #awlive [lfc] pic.twitter.com/LcK63LVeim
— Anfield Watch (@AnfieldWatch) May 16, 2022