Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  21:56:00

Εκνευρισμός Ερντογάν για τη στάση της Γερμανίας στα ελληνοτουρκικά

Μάλιστα, η Τουρκία έκανε σφοδρή επίθεση στη Γερμανία λέγοντας ότι είναι «απαράδεκτο να πέφτει στην προβοκάτσια της Ελλάδας».

Πυρ και μανία φαίνεται πως είναι η Άγκυρα, με τη στάση της Γερμανίας στα ελληνοτουρκικά.

Το Βερολίνο μία μέρα μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Σολτς, στο περιθώριο της συνόδου Κορυφής της ΕΕ, άφησε την λογική των ίσων αποστάσεων και καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα, εξοργίζοντας τον Ερντογάν.

Μάλιστα, η Τουρκία έκανε σφοδρή επίθεση στη Γερμανία λέγοντας ότι είναι «απαράδεκτο να πέφτει στην προβοκάτσια της Ελλάδας».
Καταδίκασε, δε, έντονα τις «αβάσιμες οι δηλώσεις της Γερμανίας για τα ελληνοτουρκικά», όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του Σκάι στην Κωνσταντινούπολη.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας είπε χαρακτηριστικά: «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας ενάντια στην παραβίαση του εναέριου χώρου της χώρας μας από της Ελλάδα, που παρενοχλεί τα αεροσκάφη μας στον εναέριο και διεθνή εναέριο χώρο της χώρας μας. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που διεκδικεί μεγαλύτερο εναέριο χώρο από τα χωρικά της ύδατα.

Με βάση αυτόν τον παράνομο ισχυρισμό, θα ήταν τουλάχιστον 'αφέλεια' να χαρακτηριστούν ως παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου οι πτήσεις εντός 6-10 μιλίων. Αναμένουμε από τη Γερμανία αντί να κάνει μεροληπτικές δηλώσεις που δεν συνάδουν με το πνεύμα της συμμαχίας, να καλέσει την Ελλάδα να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες.»

Χάρτες της Γαλάζιας Πατρίδας στον τουρκικό Τύπο

Αντίστοιχα, ο τουρκικός Τύπος συνεχίζει με τα δημοσιεύματα του χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας σε αντιπαράθεση με τους χάρτες που δείχνει η Ελλάδα.
Η Hurriyet γράφει πως «η Ελλάδα κάνει προπαγάνδα με 16 χάρτες εναντίον της Τουρκίας», αναφερόμενη στο δημοσίευμα της Καθημερινής, παραθέτοντας παράλληλα και τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline