Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  02:36:13

Σταμάτης Φασουλής εκ βαθέων: «Επί δέκα χρόνια έπινα πολύ. Ερωτικά μέχρι 35-36 ταλαιπωρήθηκα».

Μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Σταμάτης Φασουλής, μιλώντας εκ βαθέων μετά 50 και πλέον χρόνια θεατρικής ζωής (που άρχισε το 1971 στο Αλσος Παγκρατίου). Με πολλές στοχαστικές αναφορές στην καλή εκπομπή του Ανδρέα Ροδίτη στην ΕΡΤ, τον οποίο η αποτυχημένη κακοδιοίκηση Κ,. Ζούλα έχει αδικήσει και ταλαιπωρήσει.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Η ζωή είναι στιγμές» και «άνοιξε» την καρδιά του σε ένα διάλογο χωρίς συμβατικές ερωτήσεις και τις συνηθισμένες δοξαστικές αναφορές σε άλλες εκπομπές, ακόμα και της κρατικής τηλεόρασης. Ιδίως με επηρμένες γυναίκες παρουσιάστριες με αυτάρεσκους και πομπώδεις γενικώς τρόπους.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη δυσκολία που είχε με το να βρίσκεται σε δημόσιους χώρους, την τάση του όλο και περισσότερο να είναι ευγενής και συνεργάσιμος, επιλεκτικός σε παρέες της νύχτας, δημιουργικός πάντα και με αναζητήσεις για το καλύτερο, στην υπερκατανάλωση αλκοόλ για δέκα χρόνια, τα ερωτικά του βάσανα έως τα 35-36 χρόνια του και στη φήμη που τον θέλει να είναι στρυφνός. Αποστασιοποιημένος, επιλεκτικός.
«Φαίνεται κάτι απόμακρο σε μένα. Είναι γιατί δεν αισθάνομαι καθόλου καλά σε δημόσιους χώρους. Αισθάνομαι πολύ ευάλωτος», είπε αρχικά.
Και πρόσθεσε: «Στην αρχή τους απέφευγα και μετά μπήκα με θράσος και γινόμουν "στουπί" κάθε βράδυ για να το αντέξω. Έπινα πάρα πολύ για καμιά δεκαριά χρόνια».

«Βγήκα στην αγορά με ένα ποτήρι αλκοόλ στο χέρι. Και εκεί ήμουν λίγο ειρωνικός και λίγο υπερόπτης. Περισσότερο αυτοσαρκαζόμουν. Αυτό σταμάτησε και τώρα ζω στο διαμέρισμά μου και στο θέατρο, δεν θέλω τίποτα άλλο», υπογράμμισε.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο πόσο ετοιμόλογος και ευφυής είναι.

Όπως σημείωσε: «Αυτό το ετοιμόλογος και ευφυής με καθυστέρησαν πολύ σαν καλλιτέχνη γιατί η Τέχνη δεν έχει να κάνει με την εξυπνάδα αλλά με την ποίηση.

Μια δήθεν ευφυΐα που δεν ξέρω αν ήταν εκ γενετής ή αν εφευρέθηκε για να αντιμετωπίσει την αγριάδα της ζωής. Πολλές φορές και η κουταμάρα είναι ένα εφεύρημα που σε προστατεύει πολύ».
«Ξέρω ηλιθίους, κουτούς ανθρώπους που στη σκηνή είναι να τους πιείς στο ποτήρι. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα. Ένας από τους καλύτερούς μας κωμικούς είναι πολύ κουτός», κατέληξε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline