Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:00:16

Επίθεση Ακσενέρ σε Ερντογάν: Τσούλες δεν μας είπαν ούτε οι Έλληνες

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε «σάπιες» και «τσούλες» τις γυναίκες που έλαβαν μέρος στις κινητοποιήσεις, με την Ακσενέρ να απαντά μέσω αναδρομής στο 1922.

Όλα στην Τουρκία πλέον μοιάζουν να έχουν – ή να προσπαθούν να αποκτήσουν – σχέση με την Ελλάδα. Το θέμα της έντασης πουλάει.

Ο τούρκος πρόεδρος το χρησιμοποιεί διαρκώς το τελευταίο διάστημα και δημιουργεί «πολεμικό κλίμα», με την πρόθυμη συμβολή και των τουρκικών ΜΜΕ.
Οι δηλώσεις δε που έχουν σχέση με την Ελλάδα παίζουν ταυτόχρονα σχεδόν σε Αθήνα και Άγκυρα.

Οι εκλογές του 2023 είναι κάθε μέρα και πιο κοντά. Και κάπως έτσι η «Ελλάδα» γίνεται μία λέξη που συναντά κανείς σε κάθε δήλωση τούρκου πολιτικού, είτε έχει σχέση με τα ζητήματα που έχουν να λύσουν Αθήνα και Άγκυρα είτε όχι.
Ακόμα και οι επιθέσεις ανάμεσα σε πολιτικούς γίνονται viral εάν έχουν μία αναφορά στην Ελλάδα.

Και γίνονται ακόμα καλύτερες εάν θυμίζουν περιόδους όπως η Μικρασιατική Καταστροφή, ή αντίστοιχες που παραπέμπουν στο εθνικιστικό μεγαλείο της Τουρκίας.
Αυτό πρέπει να σκέφτηκε και η ηγέτης του ακροδεξιού «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ, όταν αποφάσισε να «χτυπήσει» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε σχέση με τις δηλώσεις του για τις διαδηλώτριες στο πάρκο Γκεζί.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε «σάπιες» και «τσούλες» τις γυναίκες που έλαβαν μέρος στις κινητοποιήσεις, με την Ακσενέρ να απαντά μέσω αναδρομής στο 1922.
«Αυτή την προσβολή, ούτε ο Έλληνας που δεν μπορεί να ξεχάσει ότι τον έριξαν στη θάλασσα, ούτε ο Άγγλος, που τον έπιασε στομαχόπονος από την προηγούμενη ήττα του, ούτε ο Γάλλος που δεν μπορεί να ξεπεράσει τα τραύματά του, δεν την ξεστόμισε», έγραψε στο twitter η Ακσενέρ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline