Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  08:24:13

Επιχείρηση«Turkaegean»: ΕΔΕ διέταξε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΕΔΕ για τη διερεύνηση και τη διαπίστωση πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων της πρώην Διεύθυνσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την καταχώρηση του εμπορικού σήματος «Τurkaegean».

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), για τη διερεύνηση και τη διαπίστωση πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων της πρώην Διεύθυνσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την καταχώρηση του εμπορικού σήματος «Τurkaegean» στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) καθώς και σε άλλα εθνικά και διεθνή Γραφεία Διανοητικής Ιδιοκτησίας, διέταξε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, κατόπιν εντολής του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης, η διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής εξέτασης διατάσσεται επειδή δεν υπήρξε ουδέποτε ενημέρωση για τη συγκεκριμένη υπόθεση προς την Υπηρεσία ή την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που υπηρετούσαν στο εθνικό γραφείο σημάτων ή που τελούσαν σε απόσπαση στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) προκειμένου να αναληφθεί η έγκαιρη και ενδεδειγμένη πολιτική, διπλωματική και υπηρεσιακή δράση.

«Turkaegean»: «Πράσινο φως» από την Ε.Ε. μέχρι το 2031

Οικονόμου – Κικίλιας: Προσφυγή της Ελλάδας στην Ε.Ε.
Προσφυγή κατά της απόφασης της Επιτροπής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) θα κάνει η Ελλάδα για την κατοχύρωση του όρου του «Turkaegean» και τη χρήση του για διαφημιστικούς και τουριστικούς σκοπούς.

Όπως διαμήνυσε χθες, Τρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δεν πρόκειται για αναγνώριση του συγκεκριμένου εμπορικού σήματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είναι απλά απόφαση μιας επιτροπής της με έδρα την Ισπανία, η οποία «δεν παράγει πολιτικά ζητήματα». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τρόπος που έγινε η καταχώρηση δεν επέτρεψε να γίνει ένσταση, ενώ ερευνάται πώς και γιατί συνέβη.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι πρόκειται για μια «αθέμιτη εμπορική πρακτική που θα προσβληθεί και θα αποκατασταθεί». Σημειώνεται ότι, όπως είχε γράψει η «Κ», στις ΗΠΑ δεν αναγνώρισαν την εμπορική ονομασία «Turkaegean».
Παρομοίως και ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ ότι η Ελλάδα θα κινηθεί νομικά και «θα προσβάλει αυτή τη διαδικασία» στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline