Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  14:28:26

Βορίδης: Θεσμικές κινήσεις για τα συμπτώματα ακυβερνησίας

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ανέδειξε τις θεσμικές κινήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα ακυβερνησίας που προκάλεσε η απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ παράλληλα απαρίθμησε τα βήματα που έχουν γίνει για την αναμόρφωση της λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Ο κ. Βορίδης επισήμανε παράλληλα ότι το θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα για τις Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων, σε συνδυασμό με τη στελέχωσή τους με 150 οργανικές θέσεις μηχανικών, αποκαθιστά τη λειτουργία τους. Σημείωσε επίσης ότι ένα μεγάλο μέρος του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων του 2023 θα δοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με έμφαση στη στελέχωση των Δήμων με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, κάτι που θα συνδράμει σημαντικά τη λειτουργία τους.

Τέλος, εξήρε τη σημαντική οικονομική στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με γνώμονα την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.
Πέτσας: Έργα ύψους 189 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης
Τη στενή συνεργασία ανάμεσα στην κεντρική διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση και την σταθερή αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που διατίθενται για τη στήριξη των ΟΤΑ επεσήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

«Μέσω του Προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης" έχουν ενταχθεί έργα ύψους 189 εκατ. ευρώ που αφορούν από παραδοσιακά έργα υποδομής (π.χ. αγροτική οδοποιία στο Λαύριο), έργα αστικής αναζωογόνησης (π.χ. ανάπλαση Δροσιάς στον Διόνυσο, ανάπλαση Νέας Μάκρης στον Μαραθώνα, πάρκο Λαθέα στις Αχαρνές), μέχρι έργα μείωσης περιβαλλοντικού αποτυπώματος (π.χ. ηλεκτροκίνηση στην Παλλήνη και στην Παιανία, ανακύκλωση στη Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη) και ψηφιακού μετασχηματισμού (π.χ. Μαρκόπουλο). Επίσης έχουν δοθεί €63 εκατ. για την κάλυψη έκτακτων αναγκών, από την πανδημία μέχρι ληξιπρόθεσμες υποχρεωσεις και ναυαγοσωστική κάλυψη. Ενώ για το ενεργειακό κόστος έχουμε διαθέσει στην Αυτοδιοίκηση €218 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του έτους, έναντι εκτιμώμενου ετήσιου πρόσθετου κόστους €270 εκατ. για ν' απορροφήσουμε τους κραδασμούς».

Επιπλέον, ο κ. Πέτσας τόνισε τη σημασία της νέας πρόσκλησης για έργα οδοποιίας με έμφαση στην οδική ασφάλεια ύψους 335 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και απευθύνεται σε Δήμους και Περιφέρειες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline