Σάββατο 20 Απριλίου 2024  13:01:42

Καραγιάννης: Παρεμβάσεις περίπου 2 δισεκ. ευρώ στην Ανατολική Αττική

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την πλήρη αναβάθμιση των υποδομών και της ποιότητας ζωής για περισσότερους από 400.000 κατοίκους στην Ανατολική Αττική σκιαγράφησε ο Υφυπουργός αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης.

«Οι παρεμβάσεις μας ανέρχονται σε περίπου 2 δισεκ. ευρώ και λύνουν ζητήματα ετών, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν την αναπτυξιακή προοπτική που έχει ανάγκη η περιοχή. Προχωράμε σε οδικά έργα ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ και σιδηροδρομικά έργα 700 εκατ. ευρώ. Τα επόμενα χρόνια η Αττική Οδός θα φτάνει σε Ραφήνα και Λαύριο, ενώ τα δύο σημαντικά αυτά λιμάνια θα συνδέονται μέσω του Προαστιακού Σιδηροδρόμου με το υπόλοιπο δίκτυο προσφέροντας καλύτερες και ασφαλέστερες μετακινήσεις, ανοίγοντας, παράλληλα, τον δρόμο για την ουσιαστική αξιοποίηση της δυναμικής των δύο λιμανιών.
Με τα αντιπλημμυρικά έργα ύψους περίπου 300 εκ. ευρώ διευθετούμε δεκάδες ρέματα και θωρακίζουμε περιοχές όπως η Ραφήνα, ο Μαραθώνας και η Νέα Μάκρη από πλημμυρικά φαινόμενα», σημείωσε.

Ο κ. Καραγιάννης προσέθεσε πως παράλληλα είναι σε εξέλιξη «το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα έργων αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική, που ανέρχεται περίπου στα 800 εκατ. ευρώ».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline