Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  10:47:32

Παγώνη: Ηλικιωμένοι, παιδιά και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα να μείνουν σπίτι με κλειστά παράθυρα

«Με μάσκες να κυκλοφορούν οι πολίτες γιατί οι τοξικές ουσίες από τον καπνό της φωτιάς στην Πεντέλη δημιουργούν σοβαρά προβλήματα» τόνισε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Η πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών υπογράμμισε πως «ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που έχουν χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια» οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι γι' αυτό και έκανε έκκληση «να μην κυκλοφορούν στους δρόμους και να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστές τις πόρτες».
Μάλιστα «οι μεγάλοι σε ηλικία και οι άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα πρέπει να μείνουν σπίτι τους με κλειστά τα παράθυρα ακόμη και τα παντζούρια».

Επιπλέον η κ. Παγώνη πρόσθεσε πως «Αν έχουν δυσφορία να πάνε άμεσα στο κοντινότερο νοσοκομείο» σημειώνοντας πως «Η πυρκαγιά έχει μολύνει την ατμόσφαιρα».

Τέλος σύμφωνα με την κ. Παγώνη το ίδιο ισχύει και για τα μικρά παιδιά.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για τους ανθρώπους που επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς είτε είναι πυροσβέστες, είτε εθελοντές. Όπως τόνισε η κ. Παγώνη «επιβάλλεται να φοράνε μάσκα». Μάλιστα σημείωσε πως «Μπορεί στην αρχή να μην αισθάνονται αυτή τη δυσφορία, όμως στη συνέχεια θα την αισθανθούν».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline