Τρίτη 16 Απριλίου 2024  08:00:35

Θρησκευτικά: Καμία εξαίρεση για ορθόδοξους μαθητές κατά την Ν. Κεραμέως.

Η απόφαση αυτή του υπουργείου Παιδείας εκδίδεται σε συνέχεια προηγούμενων σχετικών τεσσάρων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας και θέτει τέρμα στις αντίθετες άλλων θεσμικών οργάνων, μετά από επιλογή της αρμόδιας υπουργού Νίκης Κεραμέως.

Την υπουργική απόφαση με την όποτε απαλλάσσονται οι μαθητες και μαθήτριες από την ενεργό συμμετοχή στα μαθήματα της φυσικής αγωγής, της μουσικής και των θρησκευτικών υπέγραψε το υπουργείο Παιδείας.

Σχετικά με το θέμα των θρησκευτικών ορίζεται ότι μαθητές και μαθήτριες που δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι (δηλαδή αλλόθρησκοι, ετερόδοξοι, άθρησκοι, άθεοι, αγνωστικιστές), δύνανται, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να απαλλαγούν από την υποχρέωση παρακολούθησης του μαθήματος των Θρησκευτικών, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στον/στη Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας.
Η απόφαση αυτή του υπουργείου Παιδείας εκδίδεται σε συνέχεια προηγούμενων σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline