Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:17:49

ΚΚΕ: Η Κύπρος εντάσσεται βαθύτερα στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς

Το ΚΚΕ δεν συμμερίζεται τους «πανηγυρισμούς» για την ιστορική απόφαση των ΗΠΑ να προχωρήσει σε άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι η μερική άρση του εμπάργκο που έγινε το 2020 οδήγησε το Κυπριακό σε ακόμα πιο επικίνδυνη πορεία, τονίζοντας ότι η πρόσφατη απόφαση ρίχνει «λάδι στη φωτιά» των γενικότερων ανταγωνισμών στην περιοχή και αυξάνει του κινδύνους.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ
για την άρση του εμπάργκο των αμερικάνικων όπλων στην Κύπρο
Οι πανηγυρισμοί των δυνάμεων του «ευρωατλαντισμού» για την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν πλήρως το εμπάργκο όπλων στη Κύπρο, που είχαν επιβάλλει το 1987, επιχειρούν να αποκρύψουν την οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνει ο κυπριακός λαός από την εμπλοκή του νησιού στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.

Τα δεδομένα διαψεύδουν τους πανηγυρισμούς.
Η μερική άρση του εμπάργκο των αμερικάνικων όπλων το 2020, όχι μόνο δεν απέτρεψε, αλλά οδήγησε σε πιο επικίνδυνη πορεία το κυπριακό πρόβλημα. Με ευθύνη και του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού διατηρείται η τουρκική κατοχή στο 37% του κυπριακού εδάφους για 48 χρόνια και προωθείται σχέδιο διχοτόμησης του νησιού. Η Κύπρος που χρησιμοποιείται ήδη ως ΝΑΤΟϊκή βάση, εντάσσεται βαθύτερα στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία.
Η πολιτική αυτή ρίχνει «λάδι στη φωτιά» των γενικότερων ανταγωνισμών στην περιοχή και αυξάνει του κινδύνους για τον κυπριακό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline