Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:58:56

Ο θολός ορίζοντας και η πλατφόρμα του Αλέκου Παπαδόπουλου στα ΝΕΑ για τις πολιτικές εξελίξεις. Δίκοπα μαχαίρια: ακρίβεια - ύφος εξουσίας- παροχολογία. Ανευθυνότητα η πλειοδοσία των κομμάτων.

Ο θολός ορίζοντας και η πλατφόρμα του Αλέκου Παπαδόπουλου στα ΝΕΑ για τις πολιτικές εξελίξεις. Δίκοπα μαχαίρια: ακρίβεια - ύφος εξουσίας- παροχολογία.

Ανευθυνότητα η πλειοδοσία των κομμάτων.Ο θολός ορίζοντας και η πλατφόρμα του Αλέκου Παπαδόπουλου στα ΝΕΑ για τις πολιτικές εξελίξεις. Δίκοπα μαχαίρια: ακρίβεια - ύφος εξουσίας- παροχολογία. Ανευθυνότητα η πλειοδοσία των κομμάτων.

«Οι δεύτερες εκλογές πρέπει να δώσουν Κυβέρνηση. Αλλοίμονο σε όλους εκείνους που τυχόν θα οδηγήσουν τη χώρα σε μια τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση».

1.Με τον γνωστό του πλούτο προτάσεων και ιδεών, με ρεαλιστικές αναλύσεις και διατυπώσεις και θέσεις που δικαιώνονται από τις εξελίξεις , «θολός ορίζοντας του αύριο» απλό την πλατφόρμα του Αλέκου Παπαδόπουλου στα ΝΕΑ το περασμένο Σάββατο. Με έμφαση στις πολιτικές εξελίξεις καταρχήν από θέσεις αρχών και μετά στα αναμενόμενα στην οικονομία για το φετεινό χειμώνα.

«Ουδείς είναι υπεράνω υποψίας. Δεν συμφωνώ με τον ερμηνευτικό ισχυρισμό ότι το Σύνταγμα απαγορεύει την παρακολούθηση πολιτικών προσώπων. Η ιδιότητα του πολιτικού δεν μπορεί να θεωρείται ακόμη στη χώρα μας ιερό τοτέμ με ιδιαίτερα προνόμια.. Η νομιμοφανής παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη ήταν μια άφρων και μη συγγνωστή πράξη. Ηθελαν κάποιοι να μάθουν για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ και δεν έπρεπε να εμπλέξουν τόσο ανόητα την ΕΥΠ.

....2.Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ, ΤΑ ΔΗΜΛΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

-Έρχεται ένας βαρύς οικονομικός χειμώνας φέτος;

-Η χώρα είναι εξασθενημένη οικονομικά. Ο οικονομικός παγετώνας είναι ήδη ορατός και μόνο όσοι δεν έχουν μάτια και εσωτερική εντιμότητα δεν το βλέπουν. Η Ευρώπη επίσης εξασθενεί μέρα με τη μέρα. Είναι σε ορατή πορεία πολιτικής και οικονομικής δοκιμασίας για τους λαούς της. Πληρώνει την εμφανή ανεπάρκεια των σημερινών ηγεσιών της. Δείχνουν αμήχανοι και άβουλοι, αδύναμοι να αντιδράσουν. Είναι εμφανές ότι έχουν αφήσει την Ευρώπη στη διάθεση των γεγονότων που διαμορφώνουν τρίτοι ερήμην της.
Είναι προφανές ότι αυτό θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο και η διαφαινόμενη νέα οικονομική περιπέτεια της χώρας μας. Περίπου 1,5 εκατομμύριο ελληνικά νοικοκυριά θα υποφέρουν αυτόν τον χειμώνα στη χώρα μας.

-Και τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση;

-Να σταματήσει να μοιράζει οριζόντια και πελατειακά λεφτά σε όλους. Να περιοριστεί στοχευμένα μόνο στα φτωχά νοικοκυριά και στις πολύ ευάλωτες επιχειρήσεις. Η χώρα είναι βαριά υπερχρεωμένη και δεν θα αντέξει. Διανεμήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια μαζί με αυτά που ανακοινώθηκαν το Σάββατο της ΔΕΘ 56 δισεκατομμύρια. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια σε ολόκληρη την Ευρώπη με κριτήριο το ύψος των παροχών ως ποσοστό του ΑΕΠ. Από τα δημοσιευμένα στοιχεία διαφαίνεται ότι αρκετά από αυτά τα δισεκατομμύρια έγιναν προσωπικές κατάθέσεις, αγορές ακινήτων και ακριβών αυτοκινήτων, ακόμη και ενισχύσεις σε φοροφυγάδες με πολυτελή διαβίωση. Είναι απογοητευτικό κυβερνητικά στελέχη να πανηγυρίζουν για αυτή την πρωτιά. Αδικεί η κυβέρνηση τον εαυτό της με αυτόν τον τρόπο, γιατί έχει και σημαντικές επιτυχίες στον οικονομικό τομέα.

-Την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη πως την είδατε;

-Η φτώχια του κόσμου βγήκε πάλι στην πλειοδοσία. Είναι φαινόμενο αναξιοπρεπές και προσβλητικό για το λαό μας. Σκυλεύουν όλοι ψήφους πάνω στο άρρωστο κορμί της οικονομίας. Αναλογίζομαι τι θα γίνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Υπάρχουν τρομώδεις εκτιμήσεις ότι από λεφτά των φορολογουμένων και από δάνεια κεφάλαια οι παροχές θα φτάσουν στο διπλάσιο των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Και η κυβέρνηση απαντά σε αυτά συνήθως με άγονη αμηχανία του τύπου " προτεσταντικός λαϊκισμός" κλπ.

-Μπορεί να προκύψουν μετεκλογικές " τερατογενέσεις", όπως σχολιάστηκε από τον Πρωθυπουργό;

-Θεωρώ αυτά χαμηλής αξίας πολιτικά τερτίπια στα οποία καταφεύγουν συχνά τα κόμματα στις προεκλογικές περιόδους. Κυριαρχούμαι όμως από έναν φόβο. Η χώρα να περιπέσει σε κατάσταση πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας. Αν αυτό συμβεί τότε οι οικονομικές και οι γεωπολιτικές συνέπειες μπορεί να αποδειχθούν εκρηκτικές. Για ένα όμως είμαι βέβαιος. Αλίμονο σε όλους εκείνους που τυχόν θα οδηγήσουν τη χώρα σε μια τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline