Τρίτη 16 Απριλίου 2024  13:43:52

Παγκόσμιο Κύπελλο: Δήλωση από τον πρεσβευτή του Κατάρ - «Η ομοφυλοφιλία είναι νοητική βλάβη»

Ο πρεσβευτής του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και πρώην ποδοσφαιριστής Χαλίντ Σαλμάν προχώρησε σε μία ομοφοβική δήλωση, λέγοντας ότι η ομοφυλοφιλία είναι «βλάβη στον εγκέφαλο», σε συνέντευξή του τη Δευτέρα.

Η συνέντευξη, που πραγματοποιήθηκε στην Ντόχα λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του τουρνουά, διακόπηκε αμέσως από αξιωματούχο της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Σαλμάν συζητούσε το θέμα της ομοφυλοφιλίας -που είναι παράνομη στο Κατάρ. Ο Σαλμάν είπε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι «haram», δηλαδή «απαγορευμένο» σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο.

«Είναι νοητική βλάβη», υποστήριξε ο Σαλμάν, χωρίς καμία ντροπή.
Καθώς πολλοί άνθρωποι αναμένεται να ταξιδέψουν στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο, «ας μιλήσουμε για τους ομοφυλόφιλους», είπε επίσης.

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι όλοι θα δεχτούν ότι έρχονται εδώ. Αλλά θα πρέπει να αποδεχθούν τους κανόνες μας», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ανησυχεί μήπως τα παιδιά μάθουν «κάτι που δεν είναι καλό», όπως μεταδίδει το CNN.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline