Σάββατο 20 Απριλίου 2024  12:43:50

Ο ηττημένος- αμετροεπής Τραμπ κατά του Ντε Σάντις: «Θα είναι άπιστος εάν κατέβει στις εκλογές του 2024».

Η αγωνία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές ο Ρον Ντε Σάντις, έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο μεγάλος ηττημένος των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, με το νέο αστέρι των Ρεπουμπλικανών Ρον Ντε Σάντις να κερδίζει τα εύσημα, αλλά και την εύνοια των φιλικών στην παράταξη αμερικανικών ΜΜΕ.

Αυτή η κατάσταση, φυσικά, δεν αρέσει καθόλου στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απέδωσε στον... εαυτό του την ανοδική πολιτική καριέρα του Ντε Σάντις, τονίζοντας πως αυτός ευθύνεται για τη μεγάλη του επιτυχία, ενώ κατηγόρησε το Fox, την Walls Street Journal και την «όχι και τόσο σπουδαία πλέον» – όπως την χαρακτήρισε -New York Post, ότι «αγκάλιασαν» τον νέο κυβερνήτη της Φλόριντα.
Σε μια μακροσκελή ανακοίνωση που έστειλε το πολιτικό του γραφείο το βράδυ της Πέμπτης, ο Ντόναλντ Τραμπ επεσήμανε ότι η τριάδα των εταιρειών μέσων ενημέρωσης της News Corp «τα έδωσαν όλα για τον κυβερνήτη Ρον Ντε Σάντις», τον οποίο αποκάλεσε «έναν μέσο Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη, με εξαιρετικές δημόσιες σχέσεις», σημειώνει το Politico.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, η εκτόξευση του Ντε Σάντις κατά 19 και πλέον μονάδες στην επανεκλογή του την Τρίτη, βοηθήθηκε από το γεγονός ότι ο κυβερνήτης της Φλόριντα δεν χρειάστηκε να κλείσει την πολιτεία του κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού, λόγω του «ήλιου και δεδομένου ότι οι πολίτες από τις κακοδιοικούμενες πολιτείες του Βορρά θα πήγαιναν ανεξάρτητα από το ποιος ήταν ο κυβερνήτης, όπως ακριβώς έκανα κι εγώ!».

«Ήταν απελπισμένος, πολιτικά νεκρός»
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η δική του υποστήριξη το 2018 προς τον Ντε Σάντις, στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία του κυβερνήτη της Φλόριντα, συνέβαλε στην επιτυχία του.
«Ο Ρον ήρθε σε μένα σε απελπιστική κατάσταση το 2017 – ήταν πολιτικά νεκρός, χάνοντας με συντριβή από έναν πολύ καλό Επίτροπο Γεωργίας, τον Άνταμ Πάτναμ, ο οποίος είχε πολλά μετρητά και μεγάλα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.
«Ο Ρον είχε χαμηλή αποδοχή, κακές δημοσκοπήσεις και καθόλου χρήματα, αλλά μου είπε ότι αν τον υποστήριζα, θα μπορούσε να κερδίσει».

«Εγώ τον έκανα αυτό που είναι σήμερα»
Ο Τραμπ είπε ότι δεν γνώριζε τον Πάτναμ και σκέφτηκε: «Ας προσπαθήσουμε, Ρον». «Όταν τον υποστήριξα, ήταν σαν – για να χρησιμοποιήσω έναν κακό όρο – να εκπυρσοκρότησε ένα πυρηνικό όπλο», καυχήθηκε.
Στη συνέχεια, ο Ρον Ντε Σάντις πέρασε στις γενικές εκλογές, σε μια αμφίρροπη κούρσα με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Άντριου Γκίλουμ. «Πήρα τον Ρον από το 'αστέρι' του Δημοκρατικού Κόμματος, τον Άντριου Γκίλουμ, διοργανώνοντας δύο μαζικές συγκεντρώσεις με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε κάθε μία», ανέφερε ο Τραμπ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Έφτιαξα επίσης την εκστρατεία του, η οποία είχε καταρρεύσει εντελώς».

«Ήμουν απόλυτα υπέρ του Ρον, και κέρδισε τον Γκίλουμ, αλλά μετά τις εκλογές, όταν οι ψήφοι εκλάπησαν από την διεφθαρμένη εκλογική διαδικασία στην κομητεία Μπρούαρντ και ο Ρον έχανε 10.000 ψήφους την ημέρα, μαζί με τον σημερινό γερουσιαστή Ρικ Σκοτ, έστειλα το FBI και τους εισαγγελείς των ΗΠΑ και η κλοπή των ψηφοδελτίων έληξε αμέσως, λίγο πριν τελειώσουν οι ψήφοι που χρειάζονταν για να κερδίσουν», υποστήριξε ο Τραμπ.
«Θα είναι άπιστος εάν κατέβει στις εκλογές του 2024»
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να κατέβει ο Ντε Σάντις στις προεδρικές εκλογές του 2024, καθώς η New York Post και άλλα μέσα τον αναφέρουν ως το μέλλον του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν κρύβει την οργή του: «Και τώρα, Ρον Ντε Σάντις κάνεις παιχνίδια!».

«Τα Fake News τον ρωτούν αν θα κατέβει υποψήφιος σε περίπτωση που κατέβει και ο πρόεδρος Τραμπ και εκείνος λέει: 'Επικεντρώνομαι μόνο στην κούρσα του κυβερνήτη, δεν κοιτάζω το μέλλον'», είπε ο Τραμπ, για να προσθέσει: «Λοιπόν, όσον αφορά την αφοσίωση και την τάξη, αυτή δεν είναι πραγματικά η σωστή απάντηση».

Για τους Ρεπουμπλικάνους στη Φλόριντα, σημειώνει το Politico, η δήλωση του Τραμπ δείχνει ένα πράγμα: την απελπισία.
«Είναι προφανές ότι απειλείται από μια προεδρική υποψηφιότητα του Ντε Σάντις», δήλωσε ένας παλιός σύμβουλος των Ρεπουμπλικανών της Φλόριντα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Και κάνοντας αυτό, νομίζω ότι θα χάσει μεγάλο μέρος της υποστήριξης της βάσης του».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline