Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  13:15:01

Χρ. Σταϊκούρας: Η έκτακτη χρηματοδότηση στην «Κιβωτό» θα ξεπαγώσει όταν ξεκαθαρίσει η υπόθεση

Στις καταγγελίες που έχουν προκαλέσει αίσθηση και αφορούν την κακοποίηση παιδιών στη δομή φιλοξενίας «Κιβωτός του Κόσμου», αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο Mega αποκάλυψε πως με απόφαση του ιδίου απέσυρε την όποια οικονομική ενίσχυση είχε παρασχεθεί από το υπουργείο Οικονομικών στη δομή.
«Παίρνουμε πίσω τις οικονομικές ενισχύσεις μέχρι να τελεσιδικήσει γιατί προφανώς θέλουμε να ενισχύσουμε τα παιδιά αλλά θέλουμε να ξέρουμε πού πάνε αυτοί οι πόροι» προσέθεσε ο υπουργός.

«Οι καταγγελίες είναι πράγματα συγκλονιστικές και χρειάζονται διερεύνηση. Ως υπουργείο ενισχύσαμε πρόσφατα πολλές από αυτές τις δομές για να ενισχύσουμε, σε τελική ανάλυση, τα παιδιά», είπε.
Σύμφωνα μάλιστα με παράγοντες του ΥΠΟΙΚ, εφάπαξ και όχι τακτικής μορφής είναι η ενίσχυση ύψους 50.000 ευρώ που δόθηκε από το υπουργείο στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι παράγοντες, η ενίσχυση χορηγήθηκε στο πλαίσιο της στήριξης φορέων από τον ειδικό λογαριασμό Covid, όπου συγκεντρώθηκαν δωρεές, ενώ κινούνται πλέον οι διαδικασίες ανάκλησης της απόφασης χορήγησης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline