Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πρόστιμο 1,7 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή στην Καίτη Γαρμπή» - «Ψέματα και συκοφαντίες» απαντά η ίδια

«Δεν έχω καμία φορολογική εκκρεμότητα» λέει η ίδια. Δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα αναφέρει πως η γνωστή τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή καταδικάστηκε όσον αφορά σε υπόθεση φοροδιαφυγής της.

Η ίδια η καλλιτέχνις διέψευσε τις πληροφορίες, κάνοντας λόγο για ψέματα.

Κατά το δημοσίευμα, καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή 828.300 ευρώ, αλλά το ποσό με τις προσαυξήσεις έφτασε το 1,7 εκατ. ευρώ. Η υπόθεση «έτρεχε» εδώ και 8 χρόνια και η προσφυγή που έκανε η τραγουδίστρια στα δικαστήρια φαίνεται πως δεν απέδωσε καρπούς και έχασε κάθε ένδικο μέσο, με αποτέλεσμα να πρέπει να καταβάλει όλο το ποσό.

Η απάντησή της στο δημοσίευμα

Η κα Γαρμπή, απαντώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδας, έκανε λόγο περί ψεμάτων και συκοφαντιών.
«Δεν έχω καμία φορολογική εκκρεμότητα, η υπόθεση έχει κλείσει και ζητώ να αποδοθεί δικαιοσύνη με μια δημόσια συγνώμη από όσους έγραψαν ψέματα και συκοφαντίες για μένα σήμερα» ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter.
«Ήρεμα το λέω γιατί αν βράσει το κύμα της Γαρμπή θα αρχίσουμε αλισβερίσι με αγωγές και εξώδικα και θα είναι κρίμα».

Τον Ιούνιο του 2014 η Καίτη Γαρμπή είχε απαντήσει στις φήμες πως σε διάστημα 10 ετών δεν είχε δηλώσει φόρο εισοδήματος σχεδόν 1 εκατομμυρίου. Στην τότε ανακοίνωσή της, επεσήμανε πως τα δημοσιεύματα προσβάλλουν κάθε έννοια προστασίας των προσωπικών δεδομένων, εξηγούσε τι είχε συμβεί με το ΣΔΟΕ και στο τέλος υπογράμμιζε ότι «η δημοσιοποίηση της περίπτωσής της αποτελεί τη "φούσκα" της υπερβολής και του κατευθυνόμενου αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα προβλήματά του και από τα προβλήματα της χώρας».

Τον Ιούλιο του 2018, το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας τήν είχε δικαιώσει και της διέγραψε πρόστιμο 900.000 ευρώ. Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου εναρμονίστηκε με εκείνη του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε, το 2017, ότι είναι αντισυνταγματική η δυνατότητα του ελληνικού Δημοσίου να ελέγξει περιπτώσεις φοροδιαφυγής πέραν της πενταετίας.

«Το ΣΔΟΕ πριν από 3 χρόνια περίπου άρχισε μια έρευνα που αφορούσε τις φορολογικές δηλώσεις μου από το 2000 μέχρι το 2010. Προσφάτως με κάλεσε να αιτιολογήσω τις κινήσεις δέκα χρόνων των προσωπικών μου λογαριασμών σε πολλές τράπεζες μέσα σε 5 ημέρες. Είναι λογικό να μην μπορέσει κάποιος πολίτης μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα της προθεσμίας, να θυμηθεί, να συγκεντρώσει στοιχεία και να αντικρούσει τα υποστηριζόμενα από το ΣΔΟΕ» ανέφερε η ίδια.