Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:03:04

Δένδιας- Παναγιωτόπουλος, δεν θα παραμείνουν προεκλογικά

Θα κάνουν προεκλογική εκστρατεία στις εκλογικές τους περιφέρειες και θα παραιτηθούν κανονικά.

Οριστικό τέλος στο σενάριο περί διατήρησης των υπουργών Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας στα πόστα τους ανάμεσα στις πρώτες και στις δεύτερες εκλογές δίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον Νίκο Δένδια να μην είναι θετικά διακείμενος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβλεπε θετικά το ενδεχόμενο παραμονής του Νίκου Δένδια στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, αντιτίθετο στην πιθανότητα να μείνει στη θέση του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ενδεχομένως ζυγίζοντας κάτι τέτοιο, ο ΥΠΕΞ φέρεται να έχει απαντήσει αρμοδίως ότι υπάρχουν θεσμικές προβλέψεις για τις υπηρεσιακές κυβερνήσεις, οι οποίες δεν χρειάζεται να αμφισβητηθούν.

Χωρίς συμμετοχή

Μαθαίνω πως ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν είχε ιδιαίτερη –για να το πω κομψά– συμμετοχή στις κρίσεις του στρατεύματος επιβεβαιώνοντας όσους λένε πως το τελευταίο διάστημα είναι «εκτός συστήματος».

Kόλαφος

Με ένα πολύ σκληρό πρωτοσέλιδο που αναφέρει πως η Τουρκία βρίσκεται στα πρόθυρα δικτατορίας, το βρετανικό περιοδικό Economist «προειδοποιεί» για όσα συμβαίνουν στην Αγκυρα. «Η διαφαινόμενη δικτατορία της Τουρκίας», λέει ο τίτλος με τον υπότιτλο να μιλάει για «ειδικό ρεπορτάζ για την αυτοκρατορία του Ερντογάν». Ολα αυτά με μια αριστοτεχνική εικονογράφηση που απεικονίζει τον Τούρκο πρόεδρο μέσα στη σημαία της χώρας του με την ημισέληνο και το αστέρι.

Ποια «προοδευτική συγκυβέρνηση»;

«Πώς θα φτιάξουν αυτοί προοδευτική διακυβέρνηση;». Αυτό ήταν το ερώτημα πολλών χθες, βλέποντας τον βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Μανώλη Συντυχάκη να κάνει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «μελανό σημείο» την αποχώρησή του από τη συζήτηση για τις υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ κατά την περίοδο 2016-2022. Λίγο μετά, μάλιστα, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «συμπαιγνία» Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να «θάψουν» τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Συριζώνυμος» ή... βασιλόφρων;

Η φράση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου κατά την εξόδιο ακολουθία «Βασιλέως ημών γενόμενος» προκάλεσε πολλά επικριτικά σχόλια, με κάποιους να μιλούν για κακή στιγμή. Πηγές της Αρχιεπισκοπής απαντούσαν πως η φράση δεν είναι τίποτα άλλο από την πλήρη τήρηση της εθιμοτυπίας, καθώς απλώς περιέγραφε ότι ο νεκρός υπήρξε βασιλιάς και διετέλεσε νόμιμος αρχηγός του ελληνικού κράτους. Οι ίδιες πηγές, δε, θύμιζαν πως ο Αρχιεπίσκοπος δεν προέρχεται από τη μήτρα της δεξιάς παράταξης και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πολλοί τον αποκαλούσαν «συριζώνυμο».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline