Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:40:26

Τατιάνα Μπλάτνικ: Το άγνωστο δράμα της συζύγου του Νικόλαου – Η αυτοκτονία του πατέρα της και τα δύσκολα χρόνια

Κατάθεση ψυχής από την Τατιάνα Μπλάτνικ. Το ψυχικό τραύμα της αυτοκτονίας του πατέρα της, η δική της Ελλάδα και ο σύζυγός της Νικόλαος.

Πίσω από τα χαμόγελα και τις λαμπερές εμφανίσεις που διαχρονικά κεντρίζουν τα βλέμματα, η Τατιάνα Μπλάτνικ υπήρξε ένας άνθρωπος με τα δικά του τραυματικά βιώματα. Μια ευαίσθητη γυναίκα που κουβαλάει ένα σταυρό από τα παιδικά της χρόνια. Ένα άτομο που πάλεψε μέσα της για να αφήσει πίσω τα δυσάρεστα, και όπως λέει τα κατάφερε.
Η μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα με τον σύζυγό της Νικόλαο Γλύξμπουργκ, γύρισε μέσα της έναν διακόπτη. Ήταν η λύτρωση που έψαχνε για δύο δεκαετίες. Η διαφυγή για ορισμένα από τα βασανιστικά αδιέξοδα του μυαλού της.
Σε συνέντευξή της, στο «MEGA» και την εκπομπή «Πάμε Δανάη», η Τατιάνα Μπλάτνικ μιλάει για τα δύσκολα παιδικά χρόνια, που σημάδεψε η αυτοκτονία του πατέρα της. Ήταν μόλις επτά ετών και το έμαθε στα 14. Μέχρι τότε όλοι μπροστά της, έπαιζαν θέατρο. Τόσο στο κολλέγιο της Ελβετίας που ήταν εσώκλειστη όσο και στο σπίτι.

Για επτά χρόνια ήξερε πως ο πατέρας της πέθανε από παθολογικά αίτια. Όταν στα χρόνια της εφηβείας έμαθε την αλήθεια, πληγώθηκε και κλείστηκε στον εαυτό της.
Η μητέρα της παντρεύτηκε ξανά ένα ζάμπλουτο επιχειρηματία που στάθηκε στο πλευρό της. Ήξερε τι είχε συμβεί, αλλά μπροστά της, δεν έλεγε το παραμικρό.

Ο γάμος και η παραμονή στην Αθήνα

Με τη δική της εξομολόγηση στο «MEGA» προσπαθεί να στείλει ένα φιλοσοφημένο μήνυμα για την ψυχική υγεία, σε όλους εκείνους που βασανίζονται κι αισθάνονται στιγματισμένοι. Για χρόνια, η καλύτερη άμυνα ήταν το χιούμορ της. Αυτό που πολλές φορές έκρυβε σε φίλους και γνωστούς, διλήμματα, φοβίες και άγχη βασανιστικά.
Το 2003 όταν πήρε πτυχίο στην κοινωνιολογία γνώρισε το Νικόλαο. Παντρεύτηκαν στις Σπέτσες το 2010 και αμέσως μετά ήρθαν στην Αθήνα.

Πλέον, όπως λέει, όχι μόνο έχει συνηθίσει τη ζωή στην ελληνική πρωτεύουσα αλλά έχει αρχίσει να αισθάνεται και λίγο Ελληνίδα. Βράχος δίπλα της, ο Νικόλαος που την έκανε να αγαπήσει την Ελλάδα όσο εκείνος.
«Απολαμβάνω τα απλά πράγματα στη Ελλάδα, όπως το να πάω στο μανάβικο, το οποίο αγαπώ γιατί μαγειρεύω. Μού πήρε πολύ καιρό να συνηθίσω να τρώω αργά βραδινό στην Ελλάδα, αλλά τώρα έχω προσαρμοστεί στα περισσότερα πράγματα. Μαγειρεύω, καθαρίζω, ξεφλουδίζω καρότα και πατάτες, βγάζω βόλτα το σκύλο, περπατάω στη φύση, μεριμνώ για τα υδραυλικά που δεν δουλεύουν... όπως όλοι! Εάν θεωρούσα ότι είμαι όμορφη, ευκατάστατη, πριγκίπισσα και ότι όλα είναι τέλεια, δεν θα καθόμουν εδώ να συζητάω για όλα αυτά τα θέματα», επεσήμανε.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ είναι μέλος σε ιδρύματα για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες και φιλανθρωπικές οργανώσεις για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και για την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα. Αποφασισμένη να μην κλείσει ποτέ τα μάτια σε προβλήματα και δυσκολίες που βρίσκονται μπροστά της, η ίδια ξέρει πως η αλληλεγγύη είναι απαραίτητη και η προσφορά κανόνας στη ζωή που επέλεξε να έχει.
«Θα ήθελα ο κόσμος να θυμάται πως είναι σημαντικό να μιλάμε. Μην κρατάτε τα πράγματα μέσα σας, αναζητήστε βοήθεια, σταματήστε και πάρτε μια ανάσα, ακόμη κι αν ακούγεται ως πολυτέλεια», τόνισε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline