Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  12:53:23

Πέθανε με περισσότερες συμπάθειες από περισσότερους Έλληνες

Εντυπωσιακό δεδομένο από την τελευταία δημοσκόπηση της έγκυρης MRB. Στο όλο ερωτηματολόγιο για θέματα της επικαιρότητας, πολιτικά και της κοινωνίας, υπάρχει και ερώτημα για το ποιά άποψη υπάρχει στην κοινή γνώμη για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Χωρίς βέβαια σύνδεση, αναγωγή ή εξίσωση με τον θεσμό της βασιλείας . Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δεν γνώρισαν ιδιαίτερη δημοσιότητα στα ΜΜΕ, εντυπωσιάζουν αρκετά , γιατί αποδεικνύουν ότι δεν υπήρξε ούτε τυχαία ούτε περιορισμένη και επιφανειακή η πανελλήνια συγκίνηση για το θάνατο του Κωνσταντίνου και ο όλος σεβασμός της οικογένειας του για τη ψύχραιμη αυτοσυγκράτηση και αξιοπρεπή στάση που επέδειξε κατά τις ημέρες της προετοιμασίας και τέλεσης της κηδείας..

Πιο συγκεκριμένα το 45,2% των ερωτηθέντων έχει μάλλον αρνητική εικόνα ενώ το 31,6% μάλλον θετική. Οι υπόλοιποι αποφεύγουν να απαντήσουν στο ερώτημα ή δεν απαντούν αρνητικά. Δεδομένα, τα οποία προκάλεσαν εντύπωση γιατί έχουν αποχωρήσει από τη ζωή και την επιρροή στην κοινωνία οι φανατικοί και των δύο πλευρών, ενώ το σταθερό 31% είναι υψηλό ποσοστό πέντε σχεδόν δεκαετίες από το Δημοψήφισμα και αναφερόμενο σε δύο, σχεδόν, νέες γενιές από τότε.

Επιπλέον άλλο δείγμα της αλλαγής των καιρών είναι ότι από το 69% κατά της βασιλείας στο Δημοψήφισμα του 1974, τώρα έχει περιορισθεί. Μόνο το 45,2% διατηρεί αρνητική γνώμη για τον αείμνηστο βασιλέα Κωνσταντίνο, ο οποίος με την όλη τη δημοκρατική και νηφάλια στάση του φαίνεται να έπαψε εδώ και πολλά χρόνια να είναι πρόσωπα πολιτικής και κομματικής αντιπαράθεσης και εμπάθειας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline