Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  15:01:50

Άδωνις Γεωργιάδης: Συγκυβέρνηση μόνο με ΠΑΣΟΚ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για τα σενάρια διακυβέρνησης που υπάρχουν εν όψει των εκλογών.

Μόνο με το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι μπορεί να σχηματίσει συγκυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Τόνισε δε, ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν δεχθεί, τότε η χώρα θα πρέπει να πάει σε τρίτες εκλογές, αφού νωρίτερα είχε δηλώσει ότι οι πρώτες εκλογές είναι εκλογές εξουδετέρωσης της «παγίδας» της απλής αναλογικής.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε στο Attica TV: «Κόμμα με το οποίο μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει άλλο κόμμα. Ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να κάνουμε συγκυβέρνηση, ούτε με το ΚΚΕ μπορούμε να κάνουμε συγκυβέρνηση, ούτε με το ΜέΡΑ25, ούτε με τον Βελόπουλο. Άρα, το μόνο κόμμα στην περίπτωση των δεύτερων εκλογών, αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, που θα μπορούσαμε να κάνουμε συγκυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ. Απλά πράγματα, μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας τώρα, το ξέρετε και εσείς».
Στη συνέχεια διευκρίνισε τι θα γίνει σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ αρνηθεί: «Αν το ΠΑΣΟΚ λέει όχι, θα πάμε σε τρίτες εκλογές. Τι θα κάνουμε; Θα κυβερνήσουμε χωρίς πλειοψηφία;».
Σφοδρή επίθεση στην απλή αναλογική

Νωρίτερα, ο υπουργός έκανε σφοδρή επίθεση στο σύστημα της απλής αναλογικής. Σε σχέση με τις πρώτες εκλογές, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «δεν μπαίνουμε σε καμία κουβέντα, με κανένα κόμμα, την πρώτη Κυριακή. Κουβέντα για το αν θα γίνει συγκυβέρνηση, θα γίνει μετά το μπόνους. Θα έχουμε το μπόνους όπως το είχαμε και τώρα, όπως το είχε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αν χρειάζεται και με αυτό συγκυβέρνηση, πολύ ευχαρίστως να κάνουμε με το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει άλλο κόμμα».

«Οι πρώτες εκλογές είναι εκλογές εξουδετέρωσης μιας παγίδας, ενός μηχανισμού του παρελθόντος (...). Οι συμμαχικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να κάνουν γρήγορα πράγματα, γιατί έχουν πολύ αργή εσωτερική διαδικασία. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις έχουν ταχύτητα και η Ελλάδα χρειάζεται ταχύτητα (...). Εάν το μεγάλο αφεντικό, ο ελληνικός λαός, διατάξει συγκυβέρνηση, εμείς θα πούμε όχι;», είπε, σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline