Τρίτη 16 Απριλίου 2024  12:03:37

Κύπρος – εκλογές: Χριστοδουλίδης και Μαυρογιάννης στον Β΄ γύρο των προεδρικών

Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης περνούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθεί στις 12 Φεβρουαρίου.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα είναι, τελικώς, οι δύο υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στον δεύτερο γύρο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου.

Με καταμετρημένο πάνω το 100% των ψήφων, ο προερχόμενος από τον ΔΗΣΥ αλλά πλέον ανεξάρτητος πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης (που υποστηρίζεται στην τρέχουσα εκλογική αναμέτρηση για την προεδρία από το Δημοκρατικό Κόμμα – ΔΗΚΟ και άλλα μικρότερα κόμματα του λεγόμενου μεσαίου χώρου) έκοψε πρώτος το νήμα με 32,04%, με τον υποστηριζόμενο από το ΑΚΕΛ Ανδρέα Μαυρογιάννη να ακολουθεί στη δεύτερη θέση της κούρσας του πρώτο γύρου με 29,61%, και τον Αβέρωφ Νεοφύτου (του Δημοκρατικού Συναγερμού – ΔΗΣΥ) στην τρίτη με 26,11%.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, αν και προερχόμενος από τον ΔΗΣΥ ο ίδιος, κατέβηκε στην εκλογική μάχη ως ανεξάρτητος, με την υποστήριξη πλήθους κομμάτων (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ, Αλληλεγγύη), ενάντια στην υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπενθυμίζεται πως είχε διατελέσει υπουργός Εξωτερικών από την 1η Μαρτίου του 2018 μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου του 2022.
Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, από την άλλη μεριά, υπενθυμίζεται πως είχε διατελέσει την τελευταία δεκαετία βασικός διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς στο Κυπριακό.
Ο Β΄ γύρος των προεδρικών εκλογών είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline