Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μειώθηκαν οι λαθρομετανάστες στην Αθήνα

Τα τελευταία γεγονότα με τη δίωξη της Χρυσής Αυγής «βοηθάνε το έργο μας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Μειώθηκε η ένταση σε συνοικίες των Αθηνών, βελτιώθηκε η διεθνής εικόνα της χώρας, ενώ παράλληλα μειώθηκαν οι λαθρομετανάστες, αισθητά μάλιστα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, μίλησε προχθές στα Ηνωμένα Έθνη, στο πλαίσιο του Υψηλού Επιπέδου Διαλόγου για την Παγκόσμια Μετανάστευση και την Ανάπτυξη.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της ομιλίας του στον ΟΗΕ, ο κ. Καμίνης τόνισε: «ευτυχώς, δεν μείναμε τόσο στο θέμα της Χρυσής Αυγής. Εγώ αναφέρθηκα βέβαια, γιατί είναι μια από τις σημαντικές παραμέτρους, εν γένει του μεταναστευτικού θέματος. Μιλήσαμε περισσότερο για τα θετικά μέτρα κοινωνικής ένταξης των νομίμων μεταναστών στις χώρες προορισμού.

Και τους είπα τι κάνουμε στην Αθήνα, πως προέκυψε όλο το μεταναστευτικό, γιατί για μας είναι σχετικά πρόσφατο, τους είπα τα μέτρα που έχει πάρει ο δήμος, πρώτα απ' όλα για να καταπολεμήσει κάθε διάκριση σε βάρος των μεταναστών, που είναι αντισυνταγματική, με βάση θρησκεία, εθνικότητα, φυλή.

Επίσης, τους είπα ότι απ' εκεί και πέρα, όλες οι δράσεις που αναλαμβάνει ο δήμος είναι δράσεις οι οποίες βασίζονται σε πρακτικές μη διακρίσεως σε βάρος κανενός και ότι επιπλέον δημιουργούμε και κάποιες ευκαιρίες για τους μετανάστες και ανέφερα το παράδειγμα με τους Κινέζους. Οι Κινέζοι, οι οποίοι όπως γνωρίζουμε, είχαν δραστηριοποιηθεί κυρίως στο εισαγωγικό εμπόριο από την Κίνα, τώρα, τους βοηθάμε να εξάγουν προς την Κίνα ελληνικά προϊόντα».

Στη συνέχεια, ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι «οι νόμιμοι μετανάστες στην Αθήνα αποτελούν περίπου το 20% του πληθυσμού της πόλης, ενώ ο αριθμός των παράνομων μεταναστών έχει μειωθεί αισθητά και είναι κάτι που το βλέπει κανείς όταν περπατάει στην Αθήνα».

Στην ερώτηση «αν τα τελευταία γεγονότα, με τη δίωξη της Χρυσής Αυγής, σας βοηθούν ως δήμο, γιατί εκτιμάται ότι περιορίζεται το πρόβλημα», ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι «στον βαθμό που υπάρχει μια εγκληματική οργάνωση, η οποία έχει κάνει σημαία της τον διωγμό των μεταναστών και προβαίνει σε εγκληματικές πράξεις, φυσικά οι πρόσφατες εξελίξεις βοηθάνε το έργο μας και τις στηρίζουμε. '

Αλλωστε, εμείς πρώτοι στον δήμο σταθήκαμε με πάρα πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές. Οπότε, ότι γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση, πάντοτε στο πλαίσιο της νομιμότητας, από το Δήμο θα χαιρετίζεται».

 

Σχετικά Άρθρα