Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:14:00

Αυστηρότητα Στουρνάρα στην Τρόικα

Από τις ελάχιστες φορές, που μίλησε αυστηρά απέναντι στους δανειστές. Αναγκαστικά γιατί υπήρξαν προκλητικοί. Με κατηγορηματική δήλωσή του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σταμάτησε την αναταραχή και την ένταση που προκλήθηκε σε Αθήνα και Βρυξέλλες, από προκλητική δήλωση ανώτατου αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δήλωση, ότι υπάρχει «χάσμα χιλιομέτρων (μιλίων) και δισεκατομμυρίων» ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές αρχές για το δημοσιονομικό κενό του 2014 και ότι λύση θα υπάρξει μετά τις χειμερινές διακοπές («θα πάμε για σκι», όπως είπε χαρακτηριστικά), οι οποίες κατά το δυτικοευρωπαϊκό έθιμο γίνονται τον Φεβρουάριο.

«Όποιος έκανε αυτή τη δήλωση, η οποία δεν αντανακλά τις δημιουργικές συζητήσεις με την τρόικα, να έχει το θάρρος να τα πει με το όνομά του. Δεν μας χωρίζουν μίλια, μας χωρίζουν μέτρα» δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απογευματινής συνάντησης με τους επικεφαλής της τρόικας.

Χαρακτηριστικά δε, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, πρόσθεσε ότι «έσπασε ο πάγος και αρχίζουμε να συγκλίνουμε σε πιο λογικά νούμερα», εξηγώντας ότι ο «πάγος» αφορούσε στο γεγονός ότι η τρόικα ήρθε στην Αθήνα απαιτώντας αρχικά τη λήψη μέτρων ύψους 2,9 δισ. ευρώ για το 2014 και τώρα «χαμήλωσε» τις συγκεκριμένες απαιτήσεις. Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, η τρόικα δεν ζητεί τη λήψη «οριζόντιων μέτρων», ήτοι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline