Τρίτη 23 Απριλίου 2024  20:56:25

Καταλήγουν στον Γιάννη Σγουρό

Το κλίμα είναι πολύ βαρύ για την κυβέρνηση στην περιφέρεια Αττικής, οι επώνυμοι υποψήφιοι απρόθυμοι και η τάση είναι αντιμνημονιακή, στοιχεία που αποτρέπουν πολλούς να μπουν στην μάχη, η οποία είναι πολύ πιθανόν και να χαθεί.

Ακόμα και το όνομα του δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, κάηκε από τους λανθασμένους χειρισμούς της ΝΔ, ενώ ο ίδιος φρόντισε να οριοθετήσει την πιθανή υποψηφιότητά του, θέτοντας στο τραπέζι τον όρο «αντιμνημονιακός».

Σε περίπτωση που ήταν υποψήφιος, θα υπήρχε το παράδοξο να είναι αντιμνημονιακός υποψήφιος, υποστηριζόμενος από ένα κόμμα που ακολουθεί μια μνημονιακή πολιτική!

Βέβαια, το πιο βασικό στοιχείο είναι ότι τόσο ο Ανδρέας Παχατουρίδης, όσο και άλλοι δήμαρχοι προερχόμενοι από την ΝΔ τα έχουν καλά με τον νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, για τον οποίο λένε ότι πρέπει να συνεχίσει την θητεία του.

Πριν λίγες ημέρες είχε εμφανιστεί δημόσια ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης που τάχθηκε υπέρ Σγουρού, ενώ χθες τοποθετήθηκε υπέρ του περιφερειάρχη ο «γαλάζιος» δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, ενώ ακόμα και ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, πρότεινε να υπάρξει μια διακριτική, άτυπη στήριξη.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, διευρύνεται σιγά-σιγά το κίνημα υπέρ του Γιάννη Σγουρού στο εσωτερικό της ΝΔ, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αρχίσει να γίνονται δεύτερες σκέψεις...

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο επικρατεί διχασμός για το ποια είναι η ορθή επιλογή και υπάρχουν σύμβουλοι του Αντώνη Σαμαρά που τονίζουν ότι πρέπει η ΝΔ να έχει δικό της υποψήφιο, όπως έγινε και στις υπόλοιπες περιφέρειες, αλλά και στους τρεις μεγάλους δήμους.

Ο Πρωθυπουργός δεν έχει ακόμα αποφασίσει και αναμένεται να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις εντός των ημερών και πλέον είναι όλα ανοικτά, ακόμα και να μην δοθεί χρίσμα σε κανέναν και να υπάρξει μια άτυπη και άρα έμμεση στήριξη στον Γιάννη Σγουρό!

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline