Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020  10:23:15

Θα περάσει τελικά η επιλογή Μητσοτάκη –Τρόικας για πρώτο μισθό πείνας για τους νέους υπαλλήλους σε όλο Δημόσιο. Φέρεται να συμφώνησε το ΠΑΣΟΚ και ο Ε. Βενιζέλος. Μείωση μισθών και δοκιμαστική περίοδος δύο ετών. Κύριο

Εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων στο Δημόσιο. Κίνητρα στους εκπαιδευτικούς που διορίζονται στην περιφέρεια. Ο νέος μεταβατικός σταθμός.

Η μείωση του μισθού των νεοπροσλαμβανόμενων στο δημόσιο, συμφωνήθηκε κατά την τελευταία συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μαξίμου. Αξίωση της Τρόικας αλλά και επιλογή του αρμόδιου υπουργού (για το χαμηλό επίπεδο αμοιβής, σχεδόν πείνας (Κυρ. Μητσοτάκη), που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Όπως αναφέρει το "Έθνος", οι παρεμβάσεις που θα επικυρωθούν, μετά από συνάντηση των εκπροσώπων των δύο κυβερνητικών κομμάτων, αφορούν στη δημιουργία ενός νέου βαθμού, που θα εντάσσονται όλοι οι νεοπροσλαμβανόμενοι για περίοδο δύο ετών. πριν μονιμοποιηθούν, χωρίς να επηρεάζονται οι υπόλοιποι μισθοί.

Παράλληλα συζητείται και η θεσμοθέτηση οικονομικών κινήτρων στους εκπαιδευτικούς, που διορίζονται στην περιφέρεια ως επίδομα ενοικίου, ενώ μετατίθενται για το μέλλον τυχόν μειώσεις στις προσωπικές διαφορές, που λαμβάνουν εργαζόμενοι στα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Όσον αφορά τις απολύσεις, στη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου, επαναβεβαιώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην απόλυση 5.500 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να καλυφθεί ο στόχος των 15.000 απολύσεων, που είχε τεθεί στην αρχή του 2014.

(Πηγή Έθνος)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline