Κυριακή 5 Ιουλίου 2020  06:47:10

Πειστικά ανησυχητικός ο αντιπρόεδρος Γ. Δραγασάκης: «Υπάρχει κίνδυνος να ξεμείνουμε σύντομα ως Κράτος από ρευστό». Με συνέπειες σε συντάξεις, μισθούς και δόσεις. Κύριο

"Κανένα Grexit στον ορίζοντα ούτε πρόωρες εκλογές, αλλά έχουμε πρόβλημα να ξεμείνουμε από ρευστό", παραδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. Επίθεση σε όσους στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και αλλού, κάνουν λόγο για πιθανό πιστωτικό γεγονός, δηλαδή χρεωκοπία και χτύπημα στα βράχια.

Τρεις εξελίξεις τις αποκλείει. Την έξοδο από την Ευρωζώνη, τις πρόωρες εκλογές και την χρεωκοπία. Αντίθετα δύο άλλες εξελίξεις είναι πιθανές. Το Δημοψήφισμα, στο οποίο δεν κλείνει την πόρτα και στον ανοικτό κίνδυνο, που λέγεται να ξεμείνουμε ως Κράτος από ρευστό, σε διαθέσιμα χρήματα στις Τράπεζες, στις αγορές, σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Να στεγνώσουμε και να σταματήσουν, έστω προσωρινά, τα ΑΤΜ των Τραπεζών.

Ειδικότερα και συγκεκριμένα, τον κώδωνα του κινδύνου ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεμείνει από ρευστό, έκρουσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha.

"Είναι αλήθεια ότι έχουμε πρόβλημα να ξεμείνουμε από ρευστό. Πώς να μη συνέβαινε αυτό, από τη στιγμή που από τον Αύγουστο του 2014 δεν έχουμε πάρει καμιά δόση από τους θεσμούς, αλλά εμείς πληρώνουμε κανονικά τις υποχρεώσεις μας.
Από τώρα μέχρι το 2020 θα πρέπει να πληρώσουμε 43 δις ευρώ για τόκους και 83 δις ευρώ για χρεολύσια, πάνω δηλαδή από 120 δις ευρώ, ενώ έχουμε να πάρουμε από το ΕΣΠΑ 20 δις ευρώ, τα οποία ακόμα δεν μας έχουν δοθεί".

Παρά το πρόβλημα να ξεμείνει η χώρα από ευρώ, ο κ. Δραγασάκης, διαβεβαιώνει ότι "όσοι μιλούν για πιστωτικό γεγονός, είναι τελείως ανεύθυνοι".

Σε ερώτηση σχετικά με τις τοποθετήσεις ξένων αξιωματούχων και οικονομολόγων για Grexit, ο κ. Δραγασάκης, απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο. "Δεν είναι στις επιλογές μας η έξοδος από την Ευρωζώνη, σε καμία περίπτωση", υπογράμμισε.
Σχετικά με τις διάφορες απόψεις που εκφράστηκαν για δημοψήφισμα ή εκλογές, ο κ. Δραγασάκης ξεκαθάρισε, ότι "δεν υπάρχει περίπτωση ούτε δημοψηφίσματος ούτε εκλογών".

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline