Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020  00:15:38

Ποτέ μη λες ποτέ. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έγινε χθες η ρύθμιση για τις 100 δόσεις. Μέθοδος υπέρβασης της Βουλής κι ας την ξόρκιζε όλος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας. Κύριο

Η νομοθετική απόφαση ισχύει από χθες, υπογράφτηκε δια περιφοράς από το Υπουργικό Συμβούλιο (αν και αναφέρονται ως υπογράψαντες οι απόντες Δραγασάκης και Κοτζιάς) και θα υποβληθεί για κύρωση στη Βουλή εντός 40 ημερών.


Διευρύνονται οι περιπτώσεις 100 δόσεων, οι οποίες δεν είχαν περιληφθεί στις διατάξεις του σχετικού νόμου, που ψηφίστηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Οι καταγγελίες Τσίπρα, Κωνσταντοπούλου, Βούτση, Λαφαζάνη, Στρατούλη και άλλων ηγετικών στελεχών είναι ακόμα νωπές. Όπως και οι διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσουν την τακτική της ΝΔ για τις δήθεν «επείγουσες ανάγκες» υπέρβασης της κανονικής διαδικασίας της Βουλής. Ρύθμιση, η οποία δημοσιεύτηκε χθες σε ΦΕΚ και δεν αποκλείεται να έχει σχέση με την ανάγκη της Κυβέρνησης να υπερβεί τις διαδικασίες έγκρισης των διατάξεων αυτών από την Τρόικα, τα λεγόμενα κλιμάκια. Πολύ περισσότερο όταν υπάρχει ανάγκη για νέα έσοδα και οι σχετικές διατάξεις βελτιώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.
Ειδικότερα, τροποποιείται προς το ευνοϊκότερο για συγκεκριμένους οφειλέτες η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών - Δεν θα εντάσσονται προς διαγραφή στη ρύθμιση μόνο οι προσαυξήσεις αλλά και οι πρόσθετοι φόροι και τα τέλη του Ν. 2523/1997

Με την ΠΝΠ τροποποιείται προς το ευνοϊκότερο για συγκεκριμένους οφειλέτες η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, ενώ πλέον δεν θα εντάσσονται προς διαγραφή στη ρύθμιση μόνο οι προσαυξήσεις αλλά και οι πρόσθετοι φόροι και τα τέλη του Ν. 2523/1997, τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή.

Όμως, με την ίδια πράξη καλείται παράλληλα η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα να καταβάλλει το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ για τη διάσωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Στο προκείμενο η ΠΝΠ (δημοσιευμένη στο τεύχος Α-35)προβλέπει: «1. Βεβαιωμένες οφειλές στη Φορολογική Διοίκηση, σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (Κ.Φ.Δ.), τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.) και τον Τελωνειακό Κώδικα, δύνανται να ρυθμίζονται, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, εφόσον έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Μαρτίου 2015 και έχουν καταχωρισθεί στα Βιβλία Εισπρακτέων Εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης μέχρι την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή σε ρύθμιση, με απαλλαγή κατά ποσοστό από πρόσθετους φόρους ή τέλη του Ν. 2523/1997, πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 (ΚΦΔ) που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή και από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που επιβαρύνουν».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline