Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020  21:20:05

Νέο καθεστώς σκληρής φορολόγησης των ενοικίων: Οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν ακόμα και αν δεν έχουν εισπράξει τα ενοίκια. Θα θεωρούνται... κανονικό εισόδημα. Κύριο

Εκεί που θα έκαναν ελαφρύνσεις και μειώσεις και μάλιστα σε εικονικά έσοδα, υλοποιούν αντίθετη διάσταξη προηγούμενου νόμου της Κυβέρνησης Σαμαρά για νέες εισπράξεις. Την είχαν καταψηφίσει και καταγγείλει..

Σιγά –σιγά σκληραίνει το πρόσωπο της φορολογίας από τη νέ Κυβέρνηση. Ένα- ένα συμπληρώνονται τα κομμάτια του παζλ των φετινών φορολογικών δηλώσεων και οι φορολογούμενοι ανακαλύπτουν σιγά- σιγά ποιές δυσάρεστες εκπλήξεις κρύβει ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, που ψηφίστηκε το 2013 και εφαρμόζεται για πρώτη φορά στα εισοδήματα του 2014. Τις οποίες είχε καταγγείλει και καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά τώρα τις εφαρμόζει κανονικά, με πολιτική ασυνέπεια και κοινωνική σκληρότητα.

Η... σημερινή έκπληξη- τουλάχιστον για όσους δεν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως κατά τη δημοσίευση του νόμου- αφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων που τα εκμισθώνουν αλλά οι ενοικιαστές τους δεν είναι συνεπείς με την καταβολή των ενοικίων. Σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΓΓΔΕ- κατ' εφαρμογήν του νόμου- η φορολόγηση των εισοδημάτων θα γίνει από το πρώτο ευρώ, με 11%, ακόμα κι αν αυτά τα εισοδήματα δεν έχουν μπει ποτέ στην τσέπη των ιδιοκτητών, γιατί πολύ απλά ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος δεν δίνει, πλέον, τη δυνατότητα εκχώρησης ανείσπρακτων μισθωμάτων στο Δημόσιο!

Στην εγκύκλιο δίνονται, επίσης, λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς υπολογίζεται ο φόρος στη δωρεάν παραχώρηση, με εξαίρεση τη δωρεάν παραχώρηση ως 200 τ.μ. από γονείς σε παιδιά ή αντιστρόφως, για χρήση ως κύρια κατοικία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline