Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020  01:03:44

O αντιπρόεδρος Γ. Δραγασάκης αδειάζει τους βουλευτές Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ και τους πολέμιους υπουργούς του COSCO, όπως οι Δρίτσας και Λαφαζάνης. Υπέρ της νέας σύμβασης μετά το ταξίδι στην Κίνα. Στην ίδια γραμμή με Καραμανλή και Σαμαρά. Κύριο

Δραγασάκης: «Η Ελλάδα να αποτελέσει την γέφυρα ανάμεσα σε Κίνα και Δύση».


«Η ιδιωτικοποίηση του λιμένα Πειραιώς για τον οποίο έχει υποβάλλει προσφορά -μεταξύ άλλων- και η κινέζικη εταιρεία COSCO, θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης από την Κίνα όπου βρίσκεται για συζητήσεις.

«Η COSCO έχει ενεργή συμμετοχή στις προσφορές και μάλιστα η δική της είναι πολύ ανταγωνιστική», συμπλήρωσε ο ίδιος ενώ τόνισε πως η διαδικασία έχει καθυστερήσει λίγο εξαιτίας των εκλογών και του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης.

Η νέα αυτή στάση είναι μια στροφή προς τις αρχικές παρατηρήσεις που έγιναν από κάποιους υπουργούς προκειμένου να σταματήσουν το σχέδιο που περιελάμβανε την πώληση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς, του μεγαλύτερου λιμανιού που βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο.
Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη η κινέζικη εταιρεία Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ Α.Ε.) που εδρεύει στο λιμάνι του Πειραιά αποτελεί ένα παράδειγμα αμοιβαίας και επωφελούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας και είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα και την ανάπτυξη του λιμανιού.

Επίσης, σημείωσε πως η Ελλάδα έχει καταστρώσει ένα τριετές πρόγραμμα το οποίο καλύπτει όλες τις μεγάλες συνεργασίες με την Κίνα, κάνοντας λόγο για το Θριάσιο, μια περιοχή κοντά στο λιμάνι του Πειραιά η οποία μπορεί άνετα να μετατραπεί σε λογιστικό κέντρο, αλλά και σε τεχνολογικό και επιστημονικό πάρκο.
Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε ανοιχτό κάλεσμα σε κινέζικες εταιρείες προκειμένου αυτές να συμμετάσχουν στην κατασκευή σιδηροδρομικών δικτύων αλλά και σε ένα αεροδρόμιο στην Κρήτη που αποτελεί το νοτιότερο κομμάτι της Ελλάδας, σημειώνοντας πως τα έργα αυτά είναι ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία.

Ακόμη, ο κ. Δραγασάκης προσπάθησε να προσεγγίσει την Κίνα για συνεργασία και σε άλλους τομείς, όπως η τα λογιστικά, η ναυτιλία, ο τουρισμός, οι υποδομές και η κουλτούρα.

Εκτός από την ισχυρή οικονομική σύνδεση η Ελλάδα επιθυμεί την τους φιλικούς δεσμούς και την συνεργασία με την Κίνα, είπε ο ίδιος σημειώνοντας πως «η Ελλάδα δίνει μεγάλη έμφαση στην στρατηγική και πολιτική συμμαχία με την Κίνα».

«Οι δύο χώρες θα πρέπει να είναι υπερήφανες για την πολιτιστική τους κληρονομιά. Η κινέζικη κουλτούρα έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την πολιτιστική εξέλιξη της Ασίας ανά τους αιώνες, ενώ η ελληνική κουλτούρα υπήρξε λίκνο του Δυτικού πολιτισμού», σημείωσε ο έλληνας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως η χώρα μας θα μπορούσε να αποτελέσει την γέφυρα ανάμεσα στον πολιτισμό της Κίνας με την Δύση.

Επίσης, θα πρέπει να τονιστεί πως ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία αναφορικά με το γεγονός πως η Ελλάδα σκέφτεται την έξοδο από την Ευρωζώνη, αφού κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Είμαστε ένα οργανικό μέλος της Ευρωζώνης και δεν υπάρχει ούτε πρόθεση, ούτε πλάνο αλλά ούτε καν σκέψη για ενδεχόμενο Grexit».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline