Τετάρτη 1 Απριλίου 2020  08:20:10

Ο τσάρος της οικονομίας θα είναι τώρα υφιστάμενος του αναπληρωτή υπουργού. «Καρφιά» από Τσακαλώτο κατά Βαρουφάκη για λάθη στη διαπραγμάτευση αλλά και αφελείς απόψεις. Κύριο

Ο καυγάς και με τον Αδωνι Γεωργιάδη και η πλήρης απειρία του Τσακαλώτου από συντονισμό και διεύθυνση συλλογικών διαδικασιών και πολιτικής εμπειρίας.

Άπειρος από κάθε άποψη στην πολιτική, κοινοβουλευτική και διοικητική εμπειρία. Χωρίς τίποτα το ξεχωριστό ως αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων μέχρι σήμερα. Με απόψεις αφελείς για τις έως τώρα διαπραγματεύσεις όταν πρόσφατα δήλωσε ότι στις 20 Φεβρουαρίου έπρεπε τότε να είχαμε ζητήσεις και επιτύχει οικονομικά ανταλλάγματα για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε.

Κάτι ουτοπικό, αίτημα επιφανειακό και βεβαίως ανεδαφικό, χωρίς επιπλέον τότε-όπως τον κατηγόρησαν συνάδελφοι του- ούτε κάν να το έχει γνωστοποιήσει τότε. Ανάλογα ουτοπικές και σκληρά κομματικές οι αγορεύσεις του στη Βουλή, χωρίς από καμία να ξεχωρίσει έως τώρα, είτε ως υπουργός στις Προγραμματικές.

Δηλώσεις είτε ως αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ στην προηγούμενη Βουλή.

Παράλληλα, σε σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον αν. υπουργό Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, 'Αδωνη Γεωργιάδη εξελίχθηκε η «υποδοχή» που επιφύλαξε ο δεύτερος στον υπουργό, όταν εκείνος εισήλθε στην αίθουσα της Ολομέλειας και ο κ. Γεωργιάδης από το βήμα - κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ - μιλούσε με κριτικό τόνο για τα κυβερνητικά πεπραγμένα στη διαπραγμάτευση.

«Καλή επιτυχία κύριε υπουργέ και μια καλή συμφωνία εύχομαι» είπε ο κ. Γεωργιάδης προς τον κ. Τσακαλώτο προσθέτοντας πως «τώρα που πήγε στην άκρη ο κ. Βαρουφάκης» και τον άλλαξε ο πρωθυπουργός στην διαπραγμάτευση με τον αν. υπουργό Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων, ανέβηκε το Χρηματιστήριο. «Σκεφτείτε σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα που η αγορά ψάχνει σανίδα σωτηρίας και αντιδρά ακόμη και σε κάτι τέτοιο» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού ο οποίος σηκώθηκε από το έδρανό του για να πει με σκωπτικό τόνο προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Όταν διαπραγματεύεσαι κάνεις λάθη. Όταν δεν διαπραγματεύεσαι δεν κάνεις λάθη. Όταν σου δίνουν έξι μήνες παράταση κι εσύ λες «όχι δύο μήνες» για να στραγγαλίσουμε την επόμενη κυβέρνηση, άρα την Δημοκρατία, δεν πρόκειται για λάθος».

«Εμείς μαθαίνουμε από τα λάθη και ξέρει ο ελληνικός λαός ότι του λέμε την αλήθεια γι αυτό και μας εμπιστεύεται κι αν εσείς του λέγατε την αλήθεια και δεν θα χάνατε τις εκλογές ίσως και δεν θα πηγαίνατε και στις δημοσκοπήσεις τόσο χάλια. Εμάς είναι σίγουρος ότι θα του λέμε την αλήθεια κι όταν πάμε καλά κι όταν δεν πάμε καλά κι όταν έχουμε μια καλή συμφωνία κι όταν δεν έχουμε καλή συμφωνία. Κάνουμε συνεχώς βελτιώσεις για να συντονιζόμαστε καλύτερα για να έχουμε πιο αποτελεσματική παρέμβαση γιατί αυτό απαιτεί ο κόσμος ο καιρός και η διαπραγμάτευση. Αυτά τα μαθήματα έπρεπε να τα είχατε μάθει εδώ και καιρό αλλά που αποδεικνύεται ότι δεν πρόκειται να τα μάθετε ποτέ».

«Μαθαίνετε, αλλά μαθαίνετε στου κασίδι το κεφάλι. Γιατί όταν σας λέγαμε ότι δεν μπορείτε να υπογράφετε παράταση του Μνημονίου χωρίς να παίρνετε λεφτά μας λέγατε κινδυνολόγους» ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας πως «όσο όμως εσείς διαπραγματεύεστε ο Τουρισμός πέφτει, νέοι άνεργοι προστίθενται κι όλα αυτά για τα οποία θα δίνατε μάχη ώστε να μην πάρετε μέτρα γιγαντώνονται». Καταλόγισε μάλιστα στον κ. Τσακαλώτο θράσος όταν λέει γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν πήρε παράταση έξι μηνών όταν «ο κ. Τσίπρας έλεγε στον κ. Σαμαρά μην τολμήσετε να υπογράψετε μία ημέρα παράταση και πως δεν θα αναγνωρίσουμε τίποτα».

«Είπατε ένα σωρό λόγια ενώ εγώ σας καλωσόρισα, σας ευχήθηκα επιτυχία και σας πίστωσα και την άνοδο του Χρηματιστηρίου. Η αστική ευγένεια θα υπαγόρευε ένα ευχαριστώ. Αφήστε λοιπόν τα λόγια και κάντε καμιά δουλειά» είπε ακόμη προς τον υπουργό ο κ. Γεωργιάδης για να απαντήσει ο κ. Τσακαλώτος πως «στην πτέρυγα αυτή, η αστική ευγένεια πιο πολύ συζητιέται παρά φαίνεται στην πράξη».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline