Κυριακή 12 Ιουλίου 2020  22:08:26

Ένα μήνα παράταση ακόμα

Καλό το μέτρο και επιτυχημένη η ρύθμιση, που συνεχίζεται και καλώς. Την παράταση κατά ένα μήνα της προθεσμίας για εφάπαξ ή τμηματική πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, από το βήμα της Βουλής.


'Οπως είπε η κα Βαλαβάνη, η παράταση δίνεται για ένα μήνα ανταποκρινόμενη στο αίτημα που υπάρχει να δώσει τη δυνατότητα και σε άλλους φορολογούμενους να κάνουν χρήση του μέτρου και να επωφεληθούν από το διπλό όφελος που συνεπάγεται η πληρωμή προσαυξήσεων, προστίμων και κεφαλαιοποιημένων φόρων η οποία επιφέρει και ισόποση μείωση του αρχικού χρέους.

Σημειώνεται, ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet για την διαγραφή προσαυξήσεων στα ληξιπρόθεσμα χρέη των οφειλετών, ισόποση με το ποσό που καταβάλουν για την εξόφληση της αρχικής οφειλής, έκλεισε τη Δευτέρα 27 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την ένταξη στην ρύθμιση θα ληφθούν υπόψιν και οι πληρωμές που θα γίνουν εντός τριημέρου από την λήξη της αρχικής προθεσμίας (για αιτήσεις που έχουν γίνει έως 27.4.2015).

Κατά τις πληροφορίες, εξετάζεται η επιβολή φόρου ύψους 15-20%, σε όσους Έλληνες διατηρούν καταθέσεις στην Ελβετία. Προϋπόθεση, η εθελοντική αποκάλυψη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline