Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020  15:05:00

Το «Ποτάμι» ειρωνεύεται τους γενίτσαρους και οπορτουνιστές στον ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου: «Ποιά θα είναι η επόμενη Παναρίτη; Από ποιό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ;» Κύριο

Οι αιχμηρές από το ΠΟΤΑΜΙ, το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Λοβέρδο για παρόμοια φαινόμενα (μετά τη Λούκα Κατσέλη, Θ. Τζάκρη και άλλες περιπτώσεις μνημονιακών πασόκων του Γ. Παπανδρέου), που βάρυναν πολύ στην αποπομπή της Παναρίτη, πυροδοτώντας την εξέγερση στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Με σκληρό τρόπο καταφέρεται κατά της κυβέρνησης το Ποτάμι αναφορικά με την περίπτωση διορισμού της Ελενας Παναρίτη στο ΔΝΤ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος:
Οι συστάσεις απέδωσαν και η κυρία Παναρίτη πείσθηκε να αποσυρθεί «για να μην ερεθίσουμε άλλο τους βουλευτές μας», τα ερωτηματικά όμως παραμένουν:

Με ποια κριτήρια επελέγη για τη συγκεκριμένη θέση;

Είναι δυνατόν να αγνοούσε ο κ.Τσίπρας μια τόσο σοβαρή απόφαση;
Σε ποιους καταλόγους ψάχνουν τον νέο εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ; Εκτός από τις καταστάσεις των «δοκιμασμένων στελεχών του Άκη και του Γιώργου» και των «ακροδεξιών ή ακροαριστερών αντιμνημονιακών», έχουν υπ' όψιν τους ότι υπάρχουν εκατοντάδες Έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν εδώ και στο εξωτερικό και θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμοι στη χώρα;

Λοβέρδος σε Νίνα Κασιμάτη: Είσαι η φωνή του γενιτσαρισμού

Απίστευτος καυγάς στην εξεταστική με τον πρώην υπουργό να κατακεραυνώνει το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και νυν ΣΥΡΙΖΑ

Σε καυγά μεταξύ νυν και πρώην Πασόκων εξελίχθηκε η έναρξη της συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής με τον Ανδρέα Λοβέρδο του ΠΑΣΟΚ και τη Νίνα Κασιμάτη, νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου να διασταυρώνουν τα ξίφη τους και την κατάσταση να βγαίνει εκτός ορίων.

Η αναφορά της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ πως το έργο της επιτροπής θα είναι χρήσιμο στις επόμενες γενιές ώστε «να τσακίζουν τους σύγχρονους καιάδες του φασισμού και να μην ξαναβάλουν την Δημοκρατία στο απόσπασμα όπως συμβαίνει τα τελευταία πέντε χρόνια» προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος επικαλούμενος το πασοκικό παρελθόν της κ. Κασιμάτη ξέσπασε: «Ακούσαμε την φωνή του γενιτσαρισμού.
Η κα. Κασιμάτη υπήρξε ακραία υποστηρικτής του Παπανδρέου. Βάλατε εισηγήτρια μια γενίτσαρο που υπήρξε η φανατικότερη υποστηρικτής του Παπανδρέου» είπε.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού τονίζοντας με νόημα ότι το ΠΑΣΟΚ για κάποιους δεν ήταν επάγγελμα αλλά ιδεολογία. «Κάποιοι έγιναν πρώτα γ.γ. κυβερνήσεων και μετά μέλη του ΠΑΟΚ. Αρκετά με την καραμέλα του Παπανδρέου. Είναι γνωστό ότι το 2007 υποστήριξα τον Παπανδρέου μέσα σε ένα πλαίσιο που όταν το ακύρωσε αποχώρησα. Δεν έχω να απολογηθώ σε κανένα. Οι ψηφοφόροι που οδήγησαν στην κατάρρευση του ψευδώνυμου ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη απαντήσει» είπε η κα Κασιμάτη.

«Η φανατικότερη υποστηρικτής του Παπανδρέου τώρα τον θέλει στο κρατητήριο» πρόσθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος με την κα Κασιμάτη να καταλήγει λέγοντας στον κ. Λοβέρδο : «Θεωρείτε ότι έτσι θα γίνετε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;».

Αντιδράσεις από Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ για τον ορισμό της Ελ. Παναρίτη στο ΔΝΤ (30.5)

Στην τοποθέτηση της Έλενας Παναρίτη, στη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αντιδρούν το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ με ανακοινώσεις τους. Συγκεκριμένα, το Ποτάμι αναφέρει: «H συμφωνία καθυστερεί αλλά τα στελέχη της διαπραγμάτευσης ήδη ανταμείβονται» και σημειώνει: «Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα έπρεπε να έχει πολύ περισσότερα προσόντα από το πρώην βουλευτής Επικρατείας του Γιώργου Παπανδρέου».

Με καυστικό τρόπο σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ τον διορισμό της Έλενας Παναρίτη, στην θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Θέλουμε να συγχαρούμε θερμά τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμό της κ. Παναρίτη στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΠΑΣΟΚ με σχετική ανακοίνωση του.

Όπως υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ πρόκειται για «ένα ακόμη εμβληματικό πρόσωπο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, αφού λάμπρυνε τη θέση του βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στην οποία τη διόρισε ο κ. Γ. Παπανδρέου το 2009 και αφού απέκτησε πλούσια εμπειρία από το πρώτο μνημόνιο, έρχεται τώρα να βοηθήσει την κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου στην σύναψη και διαχείριση του τρίτου μνημονίου».

«Τα αποθέματα εμπειρίας και πολιτικού ήθους της νέας εκπροσώπου στο ΔΝΤ συνιστούν εγγύηση επιτυχίας» καταλήγει.

ΠΑΣΟΚ: Κυβέρνηση-λούνα παρκ - Ας ελπίσουμε να γλιτώσουμε το τσίρκο

Με... λούνα-πάρκ, παρομοιάζει την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, ασκώντας σκληρή κριτική στον τρόπο διαπραγμάτευσης.
«Πέρασε ακόμη μια εβδομάδα με την κυβέρνηση - αιώρα να μην μπορεί να ισορροπήσει. Πηγαίνει συνεχώς πίσω - μπρος νομίζοντας ότι προχωρά, ενώ οπισθοχωρεί βλάπτοντας βαθειά την οικονομία» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

Εγκαλεί ειρωνικά την κυβέρνηση ότι «διατείνεται (γαλλιστί πλέον) ότι με το πηγαινέλα ζαλίζει την ΕΕ και το ΔΝΤ, ενώ στην πραγματικότητα θέλει απλώς να αποκοιμίσει τα παραπλανημένα στελέχη της» και πως «φαντασιώνεται ότι παίζει παιχνίδια συσχετισμών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ έχει ήδη κρεμάσει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ευχόμενη ενδόμυχα αυτοί που κατηγορεί - ΕΕ και ΔΝΤ - να απλώσουν την τελευταία στιγμή δίχτυ προστασίας».

Οπως υποστηρίζει η Χ. Τρικούπη, αναφερόμενη την υπόθεση Παναρίτη «δίπλα στην κούνια κάποιοι παίζουν τραμπάλα, με τη θέση του εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ, θεωρώντας ότι αποτελεί κομματικό λάφυρο» και «παραδίπλα οι κκ. Τσίπρας και Βαρουφάκης παίζουν το δικό τους μπρα ντε φερ σε βάρος της σοβαρότητας της χώρας».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ «ενώ η κοινωνία αγωνία, η κυβέρνηση έχει στήσει ένα κανονικό λούνα παρκ. Ας ελπίσουμε να γλιτώσουμε το τσίρκο, αν και τα άγρια θηρία των αγορών έχουν ήδη πάρει θέση».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline