Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020  13:26:34

Οριστικά φέτος πάλι ο ΕΝΦΙΑ και μάλλον με τις παλαιές τιμές, χωρίς αναπροσαρμογή. Από τα τέλη Ιουνίου οι δόσεις του φόρου ακινήτων. Κύριο

Τέλη Ιουνίου οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, που πρέπει να μειώσει τις τιμές στις άλλοτε μεγαλοαστικές και πλούσιες περιοχές (βόρεια προάστια) και να τις αυξήσει σε αρκετές λαϊκές με πολύ χαμηλές αντικειμενικές αξίες. Σε όλη την Ελλάδα ανάλογα φαινόμενα και προβλήματα.

Εντός των επόμενων 15 ημερών αναμένεται να είναι έτοιμο το νομοσχέδιο με τις προτάσεις του ΣτΕ για τις νέες αντικειμενικές αξίες, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη Μάλλον με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες ο φετεινός ΕΝΦΙΑ, με ενδεχόμενη μικρή έκπτωση, χωρίς τις αναγκαίες αναπροσαρμογές, που έφερε στις τιμές των ακινήτων η εξάχρονη κρίση. Με δόσεις πληρωμής από τα τέλη Ιουλίου.

«Είμαστε στο τέλος. Θεωρώ ότι σε ένα 15νθήμερο θα μπορώ να έχω καταθέσει ένα νομοσχέδιο για θέματα δημόσιας περιουσίας στη Bουλή, που ένα τμήμα της θα αποτελεί και υπόθεση της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών με βάση και τις κατευθύνσεις του Συμβούλιου Επικρατείας» ανέφερε η κ.Βαλαβάνη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha.

Υπενθυμίζεται πως με τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες θα έρθουν και αναπροσαρμογές στον ΕΝΦΙΑ. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αλλαγών στις αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα έως και το τέλος Ιουνίου.

Αναφορικά με τη νέα παράταση που δόθηκε για τη ρύθμιση φορολογικών χρεών προς το Δημόσιο, η αναπληρώτρια υπουργός ξεκαθάρισε ότι αυτή είναι η τρίτη και τελευταία παράταση για τις 100 δόσεις, επαναλαμβάνοντας ότι οι αιτήσεις έχουν φτάσει τις 700 χιλιάδες και το ποσό που μπαίνει σε ρύθμιση θα ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ, αν κλείσουν όλες οι αιτήσεις.
Σημείωσε μάλιστα ότι «αν πάει καλά αυτός ο μήνας υπάρχει δυνατότητα να προσεγγίσουμε τα 6 δισ. και να ξεπεράσουμε τους 700.000 ανθρώπους που έχουν κάνει αίτηση».

Παράλληλα, συνέστησε στη ΓΓ Δημοσίων Εσόδων να κάνει μια αξιολόγηση των πολιτικών του Δημοσίου και να αποφεύγει τις κατασχέσεις όσο διάστημα τρέχει η ρύθμιση γιατί χάνονται αιτήσεις.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline