Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Αγγελική Φράγκου, ο θηλυκός Ωνάσης του ελληνικού εφοπλισμού, έφτασε ήδη τα 137 πλοία. Αγόρασε 14 νέα πλοία έναντι 225 εκατ. δολ. Κύριο

Στα 49 της χρόνια, η Αγγελική Νίκου Φράγκου, με καλές σπουδές και τολμηρές επιχειρηματικές αναζητήσεις και κινήσεις, πέμπτη γενιά εφοπλιστών, ελέγχει πλέον έναν στόλο από συνολικά 137 πλοία, φορτηγά, δεξαμενόπλοια και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Στην αγορά 14 πλοίων από τη γερμανική τράπεζα HSH Nordbank AG προχώρησε ο Όμιλος Navios της Αγγελικής Φράγκου. Πρόκειται για πλοία τα οποία είχε κατασχέσει η τράπεζα από οφειλέτες της μετά το ναυτιλιακό κραχ που έπληξε τη γερμανική ναυτιλία με την κατάρρευση των γερμανικών πολυμετοχικών KG Funds.

Πρόκειται για επτά φορτηγά πλοία και άλλα επτά μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με μέσο όρο ηλικίας τα τέσσερα έτη. Το συνολικό κόστος απόκτησης ανήλθε στα 225 εκατομμύρια δολάρια που είναι χαμηλή τιμή αφού οι τράπεζες σε αυτές τις περιπτώσεις θέλουν να τα ξεφορτωθούν για να μειώσουν τη χασούρα τους.

Τα δύο έχουν παραδοθεί ήδη στην εταιρεία, ένα ακόμη θα το παραλάβει ο Όμιλος αυτή την εβδομάδα ενώ άλλα 10 θα ενταχθούν στο στόλο μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Το 14ο πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στα μέσα τους προσεχούς Νοεμβρίου.

Η Αγγελική Φράγκου δήλωσε ικανοποιημένη για την απόκτηση των συγκεκριμένων πλοίων σε τιμή η οποία θεωρείται η χαμηλότερη ιστορικά. Είναι η δεύτερη αγορά του Ομίλου από τη συγκεκριμένη τράπεζα και μάλιστα πιο συμφέρουσα από την πρώτη.

Στα 49 της χρόνια η Αγγελική Φράγκου ελέγχει έναν στόλο από συνολικά 137 πλοία, φορτηγά, δεξαμενόπλοια και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ενώ έχει 14 πλοία υπό ναυπήγηση.

Είναι από τις 10 ισχυρότερες γυναίκες επιχειρηματίες στον κόσμο.

Η Αγγελική Φράγκου ανήκει στην τέταρτη γενιά της οικογένειας Φράγκου που ασχολείται με την ναυτιλία. Έχει ένα γιο, τον Νικόλα, ενώ ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της σε ταξίδια για την δουλειά της, στη Νέα Υόρκη και στην Αθήνα. Είναι ιδιοκτήτρια σπιτιών στην Χίο, την Αθήνα, το Μονακό και την Νέα Υόρκη. Αγαπάει την όπερα, ενώ συλλέγει ελληνικά, βυζαντινά και κινέζικα έργα τέχνης.

Είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc. από τις 25 Αυγούστου 2005. Επιπλέον, είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής εταιρείας Navios Partners, που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, από τον Αύγουστο του 2007 καθώς και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Navios Maritime Acquisition Corporation, επίσης θυγατρικής εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Είναι επίσης πρόεδρος του ΔΣ της Navios South American Logistics από την ίδρυσή της το Δεκέμβριο του 2007. Προηγουμένως, ήταν πρόεδρος του ΔΣ, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας International Shipping Enterprises, που εξαγόρασε τη Navios Holdings. Από το 1990 μέχρι τον Αύγουστο του 2005 ήταν διευθύνων σύμβουλος της Maritime Enterprises Management S.A., και της προκατόχου εταιρείας, που ήταν ειδικευμένη στη διαχείριση φορτηγών πλοίων ξηρού φορτίου.

Είναι πρόεδρος της IRF European Finance Investments Ltd., εισηγμένης στο SFM of του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Από τον Απρίλιο του 2004 έως τον Ιούλιο του 2005 διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Εμπορικής Τράπεζας. Από τον Ιούνιο του 2006 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2008 ήταν πρόεδρος της Proton Bank.
Είναι μέλος του Συμβουλίου του The United Kingdom Mutual Steam Ship Assurance Association (Bermuda) Limited και αντιπρόεδρος της China Classification Society Mediterranean Committee και μέλος της Hellenic and Black Sea Committee of Bureau Veritas καθώς και μέλος της Greek Committee of Nippon Kaiji Kyokai.

Έχει πτυχίο bachelor στη μηχανολογία από το Fairleigh Dickinson University και πτυχίο master στη μηχανολογία από το Columbia University.

 

Πολυμέσα