Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020  22:41:36

«ΟΧΙ στο δρόμο που χάραξε η Δούρου..» Νέο άρνηση της ΚΕΔΕ και του Γ. Πατούλη στον Νίκο Φίλη για μεταφορά των αποθεματικών των δήμων. -Ζητούν συγκεκριμένες εγγυήσεις για οικονομική αλλά και ποινική διασφάλιση από τη διάθεση αυτή των χρημάτων τους. Κύριο

Νέο «όχι» στη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, είπε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με πρόεδρο τον Γιώργο Πατούλη και με εντυπωσιακή πλειοψηφία και πνεύμα άρνησης να ακολουθήσουν την τακτική της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου.

Απαντώντας στην πρόσφατη επιστολή του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ απέρριψε εκ νέου το αίτημα της κυβέρνησης για τη μεταφορά των ταμειακών αποθεμάτων στην ΤτΕ.

Δικαιολογώντας την άρνησή της, η ΚΕΔΕ επισημαίνει πως οι δήμοι ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργίας, καθώς η αβεβαιότητα των τελευταίων μηνών έχει επιδεινώσει την ήδη κακή οικονομική κατάσταση.

«Η αυτοδιοίκηση δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει σήμερα τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που προσφέρει η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ και μελλοντικά του αναπτυξιακού πακέτου Γιούνκερ, με δεδομένη την τραγική δημοσιονομική κατάσταση της χώρας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.
Μάλιστα, τονίζει «η κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν εξυπηρετεί μακροπρόθεσμα το συμφέρον της χώρας και του λαού μας».

Πάντως, εμφανίζεται πρόθυμη να στηρίξει κάθε κυβέρνηση που θα θέσει ως προτεραιότητα, την προώθηση των αναγκαίων για την ανάπτυξη της χώρας μεταρρυθμίσεων.

Καταλήγοντας, οι δήμοι καθιστούν σαφές πως είναι πρόθυμοι να ενισχύσουν την διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης , θέτοντας στη διάθεση της πολιτείας τα ταμειακά διαθέσιμα, αρκεί να ληφθεί η διαβεβαίωση ότι θα χρησιμοποιηθούν με τέτοιο τρόπο, που θα διασφαλίζει ότι η χώρα θα παραμείνει στην Ευρώπη και δεν θα επιστρέψουμε στη δραχμή.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline